Maternitatea groazei: Aparatură veche de zeci de ani, pereţi scorojiţi şi tavane găurite VIDEO

Au trecut peste ea mai multe bombardamente, două cutremure şi de 10 ani nu mai are autorizaţie de siguranţă a construcţiei. Pereţii stau să cadă, prin tavan plouă, saloanele de la reanimare arată jalnic, iar dotarea medicală are chiar şi 35 de ani vechime. Este vorba despre Maternitatea din Drobeta Turnu Severin, locul unde vin pe lume 2000 de bebeluşi, în fiecare an.

RomaniaTV.net
12 sept. 2012, 18:33
Maternitatea groazei: Aparatură veche de zeci de ani, pereţi scorojiţi şi tavane găurite VIDEO

Maternitatea din Turnu Severin arată ca după bombardament. Pereţii şi tavanele saloanelor stau să cadă, aparatura este veche de zeci de ani şi în fiecare încăpere a clădirii se ascund pericole pentru proaspetele mame sau pentru bebeluşi.

Şi medicii se minunează de cum arată clădirea.

„Această clădire poate fi numită eventual o cocină de porci pentru că aici, după cum vedeţi, pe aceste scări este ceva ce nici în comuna primitivă poate să existe. Moloz, pereţi decojiţi, nu există instalaţie electrică”, a declarat Olga Cernica, medic ginecolog.

În timp ce peste 2000 de bebeluşi vin pe lume în condiţii greu de imaginat, la Turnu Severin există o maternitate care se construieşte de 22 de ani. Noua clădire este aproape finalizată, dar mai este o mare problemă. Nu sunt bani pentru dotarea acesteia.