Măsuri de siguranţă pentru începerea noului an şcolar

Zece mii de poliţişti asigură ordinea şi siguranţa rutieră în zona unităţilor de învăţământ, luni, la începerea noului an şcolar. Din cei peste 10.000 de poliţişti, 8.277 sunt de la ordine publică şi 1.743 de la rutieră.

RomaniaTV.net
14 sept. 2012, 15:05
Măsuri de siguranţă pentru începerea noului an şcolar

Poliţiştii vor fi prezenţi în zonele din apropierea şcolilor şi vor lua măsuri în cazul în care sunt persoane care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează siguranţa publică.

De asemenea, poliţiştii rutieri vor fluidiza traficul rutier şi vor preveni producerea accidentelor rutiere şi a ambuteiajelor.

Şeful Poliţiei Române a cerut inspectoratelor judeţene de poliţie şi Poliţiei Capitalei să ia măsuri pentru ca noul an şcolar să se desfăşoare în siguranţă şi să acorde atenţie sporită pentru protecţia elevilor din clasa pregătitoare.

În acest sens, a dispus ca patrulele de poliţie să fie prezente în zona şcolilor, atât în timpul orelor de curs, cât şi la finalul programului, întrucât multe şcoli au terenuri de sport frecventate de copii.

CITEŞTE ŞI: Începe şcoala! Vezi cum să-ţi pregăteşti copilul din punct de vedere medical

Poliţiştii vor face controale la unităţile economice din apropierea şcolilor, pentru a verifica produsele vândute de acestea copiilor.

Totodată, vor fi activate patrulele şcolare de circulaţie, a precizat Poliţia Română.

În cursul anului şcolar trecut a scăzut numărul infracţiunilor sesizate cu 1,56 la sută şi cel al elevilor autori de infracţiuni cu 16 la sută. De asemenea, a scăzut cu 26,8% numărul infracţiunilor sesizate în zona adiacentă unităţilor şcolare.