Măslinele, secretul care transformă o cină banală într-una de zile mari

Măslinele sunt de diferite forme şi mărimi. Verzi, violete, negre, fără sâmburi, umplute, condimentate, Kalamata, Niçoise, Sicilian, toate acestea au un gust unic şi aromat. Atât de savuroase aşa cum sunt ele, măslinele reprezintă şi o gustare alături de un cocktail şi, de asemenea, sunt foarte potrivite pentru a trece felurile tale de mâncare preferate la un alt nivel, scrie huffingtonpost.com.

RomaniaTV.net
28 mart. 2012, 18:13
Măslinele, secretul care transformă o cină banală într-una de zile mari

Îţi planifici să pregăteşti peşte pentru cină? Adaugă-i o măslină şi puţină savoare de mentă. Ai poftă de nişte paste? Cu doar câteva măsline şi ierburi proaspete, cina este gata. Te-ai plictisit de acelaşi orez alb din meniul de seară? Adaugă măsline şi o să vezi că nu o să te mai saturi.

Păstraţi o cutie de măsline în frigider, că nu ştiţi în ce moment vă poate salva de la o masă obişnuită, transformând-o într-una deosebită şi delicioasă.

Pilaf de orez brun cu măsline verzi şi lămâie

Ingrediente:

2 linguri ulei de măsline extra-virgin
2 cepe medii, tocate mărunt
6 căţei de usturoi, tocaţi
10 căni apă
3 căni orez brun cu bob scurt
1 crenguţă cimbru
1 frunză dafin
1 1/2 cană măsline fără sâmburi, mici şi verzi
1/2 frunze de pătrunjel tocate
1/4 cană cu busuioc tocat mărunt, plus 24 de frunze de busuioc pentru garnitură
3 linguri suc proaspăt de lămâie
1 lingură coajă de lămâie rasă
sare
piper prospăt
aproximativ 120 de grame de brânză de capră rasă cu un cuţit de curăţat legume

1. Într-o oală mare se încălzesc 2 linguri de ulei. Se adaugă ceapa şi usturoiul şi se fierbe la foc moderat, timp de 8 minute, amestecând din când în când, până se înmoaie. Apoi, se adaugă apa, orezul, cimbrul şi frunza de dafin şi se fierbe timp de 1 minut. Se ia de pe foc, se acoperă şi se lasă 30 de minute.

2. Se amestecă o lingură de sare în orez. Se acoperă şi se fierbe la foc mic, amestecând din când în când, până cea mai mare parte a apei s-a absorbit, aproximativ 30 de minute. Se ia de pe foc, după care se aruncă frunza de dafin si cimbrul. Se amestecă cu măslinele, pătrunjelul, busuiocul tocat, sucul de lămâie şi coaja de lămâie şi se condimentează cu sare şi piper.

Puneţi orezul în boluri. Se stropeşte cu ulei de măsline şi se ornează cu brânză de capră şi frunze de busuioc.

Poftă bună!