Maşina de spălat, un pericol nebănuit pentru copilul tău. Vezi DRAMA unei familii din SUA

Un copil de nici doi ani a murit după ce a rămas blocat în maşina de spălat. Cea care l-a găsit a fost chiar mama lui, care şi-a povestit drama pentru a-i face pe alţi părinţi să conştientizeze pericolul pe care îl reprezintă acest obiect şi pe care ea l-a ignorat. Organele micuţului au fost donate pentru a se da o şansă la viaţă altor copii.

RomaniaTV.net
03 apr. 2012, 13:12
Maşina de spălat, un pericol nebănuit pentru copilul tău. Vezi DRAMA unei familii din SUA

Pentru orice părinte nu există dramă mai mare decât să-şi îngroape propriul copil, indiferent de vârsta acestuia şi de cauza morţii. Cele mai dramatice sunt însă cazurile în care poate propria neglijenţă a dus la moartea copilului, fapt cu care va trebui să trăieşti tot restul vieţii.

Este cazul unei mame din Statele Unite, al cărei băieţel, Ollie, a murit la numai un an şi nouă luni după ce s-a înecat în maşina de spălat. Tiffany Hebb l-a lăsat pe micuţ să o ajute să pună rufele în maşină şi l-a urcat pe o găleată pentru ca micuţul să ajungă să pună hainele în cuva cu încărcare verticală. Apoi s-a aşezat să citească o revistă, în camera alăturată, dar după ceva timp a realizat că Ollie nu era nicăieri. L-a tot strigat prin casă, dar nu a fost chip să-l găsească. Apoi, cu o teamă de nedescris în suflet, a băgat mâinile în maşina de spălat şi a simţit corpul micuţului sub apă. „A fost cel mai groaznic moment din viaţa mea”, povesteşte Tiffany. „Nu puteam să-l trag afară, era blocat în cuvă. Am reuşit să-i scot doar capul deasupra apei şi am simţit că nu avea puls, nu respira”, a rememorat Tiffany Hebb pentru Desert News. A strigat într-una şi în cele din urmă a fost ajutată de un vecin să-l scoată pe micuţ din maşina morţii. Paramedicii sosiţi la faţa locului i-au acordat băieţelului primul ajutor şi după o oră inimioara lui a pornit din nou. L-au transportat de urgenţă la spital, unde a fost conectat la aparate, dar din păcate verdictul medicilor a fost unul crud. Băieţelul nu mai putea fi readus la viaţă şi menţinerea lui la aparate era doar o prelungire a agoniei. Aşa că, după 24 de ore în care şi-au mângâiat puiul sperând totuşi la o minune, Tiffany şi soţul ei au luat cea mai dificilă decizie din viaţa lor, pe 24 martie: aceea de a opri aparatele. „În ultimele lui clipe l-am ţinut în braţe, l-am alintat. După şase ore şi-a dat ultima suflare”, au povestit soţii Hebb.

Tiffany Hebb a mărturisit că nu s-ar fi gândit vreodată că o maşină de spălat i-ar putea pune în pericol viaţa copilului şi a decis ca, oricât de greu i-ar fi, să-şi spună povestea pentru a-i face pe alţi părinţi să conştientizeze ceea ce ea a aflat în cel mai crud mod cu putinţă.

Cel mai probabil, autorităţile nu o vor pune sub acuzare pe Tiffany Hebb, cu toate că procurorii investighează cazul, pentru a fi siguri că nu a fost vorba de o uşoară neglijenţă. Nimeni nu o poate învinovăţi însă pe doamna Hebb. O face oricum şi singură.

Soţul ei, Chris, este şi el devastat: „În fiecare seară când merg la culcare încep să mă simt rău. Pentru că ştiu că atunci când mă voi trezi voi realiza din nou că nu este doar un coşmar. Te trezeşti noaptea şi auzi un copil plângând în vecini, speri că este băieţelul tău, dar apoi realizezi că nu este aşa”.