Mărturiile incredibile ale unui fost elev: Cum se strângea şpaga la liceul Bolintineanu VIDEO

Mărturii incredibile ale elevilor: la liceul Dimitrie Bolintineanu s-a mai practicat metoda fraudei la examen. Un fost elev povesteşte că şi în perioada 2006-2007 se aranja pe bani examenul de maturitate. Mai mult el a dezvăluit că se strângeau bani care erau daţi la toţi profesorii din comisie. Şi pentru a trece clasa în unele situaţii elevii erau nevoiţi să plătească profesorii.

02 iul. 2013, 09:30
Mărturiile incredibile ale unui fost elev: Cum se strângea şpaga la liceul Bolintineanu VIDEO

„Întâmplător am terminat Liceul Bolintineanu în urmă cu ceva timp şi, într-adevăr, toate examenele erau rezolvate de profesorii respectivi (…) se primeau şpăgi, se primea tot ce se putea da, de la cap până la ultimul om din comisie (…) în 2006″, a declarat fostul elev.

„Întâmplător, eram cel care strangeam banii. Pentru Limba şi Literatura Română era ceva mai puţin, pentru matematică era ceva mai mult (…) Profesorii veneau cu subiectele gata rezolvate (…) Se strângeau cam 800 .000 de elev, subiectele erau rezolvate sa iei un 7-8…în cazul în care ştiai ceva…”, mai povesteşte elevul.

„Erau nişte fiţuici date de profesori elevilor şi mergeau din mână în mână (…) Toată comisia era implicată (…) Banii erau daţi în şcoală (…) când ieşea profesorul pe sală şi se discuta acolo direct”, mai spune fostul elevi de la liceul Dimitrie Bolintineanu.

Numai că şpaga era la putere şi în afara examenului de bacalaureat. Un alt elev a dezvăluit pentru România TV, sub protecţia anonimatului, şi alte episoade cu iz penal din acelaşi liceu.

„Se luau şpăgi foarte mari pentru a se trece clasa, mai ales domnul Gulet de la şcoală, cam între 3-4 milioane (…) Pentru biologie, chimie”, a mărturisit elevul.