MĂRTURII CUTREMURĂTOARE despre un alt TORŢIONAR: Ne-a spus că numai în plic mai ajungem acasă VIDEO

Cazul torţionarului Alexandru Vişinescu a îngrozit o ţară întreagă. Nu este singurul torţionar aflat în viaţă. Iosif Ion Ficioru a condus Penitenciarul Suceava, închisoarea Periprava, dar şi colonia de muncă de la Poarta Alba. Specialiştii de la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului susţin că Iosif Ficioru a impus deţinuţilor un regim sever de detenţie.

11 aug. 2013, 18:28
MĂRTURII CUTREMURĂTOARE despre un alt TORŢIONAR: Ne-a spus că numai în plic mai ajungem acasă VIDEO

Iosif Ion Ficioru, comandat de închisoare comunistă, şi-a torturat deţinuţii, iar măturiile lor cutremurătoare îngrozesc chiar şi persoanele cu sânge rece. Se spune că deţinuţii înfometaţi, care mâncau de pe câmp porumbul crud, erau pedepsiţi de un tribunal improvizat de comandantul Ficioru într-o baracă de fier, potrivit România TV.

Iosif Ion Ficioru se apără de toate acuzaţiile care i se aduc şi spune că toate sunt doar „aberaţii”, justificând că educaţia pe care a primit-o nu i-ar fi permis să facă asemenea fapte reprobabile.

„Sunt aberaţii! Sunt lucruri exagerate! Nu mi-am putut permite să torturez oameni, din punctul de vedere al educaţiei pe care am primit-o de copil. Nu mi-am putut permite să înfometez oamenii”, a declarat Iosif Ion Ficioru la România TV.

Foştii deţinuţi politici povestesc că fostul comandant obişnuia să sară cu calul peste trupurile deţinuţilor. „Astea sunt lucruri exagerate! Cum să fie adevărat? Să-i pun pe deţinuţi pe jos şi să sar cu calul peste ei? În primul rând că eu nu ştiam să călăresc, dar să sar cu calul peste ei? Sunt aberaţii!”, a spus Iosif Ion Ficioru.

Mai mult, acesta a precizat că nici el şi nici colegii săi nu au torturat deţinuţii. „Cât am fost comandat, nu am permis să se bată detinuţii. Pentru ce să bat deţinuţii? Erau măsuri de constrângere, prevăzute în regulament, pentru izolare”, a mărturisit Iosif Ion Ficioru. 

CITEŞTE ŞI: Victima torţionarului Vişinescu: Încă îmi mai este frică de el. Teroarea psihică a fost grea

Fostul deţinut Iosif Corpaş, condamnat în 1956 la patru ani şi şase luni de închisoare pentru trecerea frauduloasă a frontierei, îşi aminteşte bătăile încasate de deţinuţii care din cauza foametei de la Periprava mâncau din porumbul ce trebuia recoltat.

„A intervenit căpitanul Ficioru. Pe cei prinşi i-a luat chiar el în primire, cu câţiva gardieni speciali, anonimi, aplicând un stil de bătaie după o metodă de-a lui. Iată cum: în colonie, în faţa unei barăci, a înşirat pe cei care urmau să fie pedepsiţi. Deţinuţilor li se acopereau ochii cu nişte ochelari orbi, având drept lentile două cercuri de tablă neagră, cum se proceda la Securitate, ca să nu se vadă aceia care judecă şi bat. Aşa orb, deţinutul era introdus în baracă, în faţa unui tribunal improvizat. În interiorul barăcii, era o instanţă în toată regula, a cărei şefie principală o deţinea căpitanul Fecioru, pentru că el era mereu în fruntea unor astfel de acţiuni.(…) Au fost bătuţi aşa vreo 30-40 de deţinuţi. După ce s-a terminat această bravură îndeplinită de căpitanul Fecioru, l-am văzut şi eu pe căpitan cum a ieşit de obosit, transpirat, din baraca în care a înfiinţat instanţa”, a povestit Iosif Corpaş.

Un alt fost deţinut de la Peridava, Augustin Neamţu, şi-l aminteşte şi el pe comandantul de atunci Iosif Ion Ficioru.

Era un bărbat băţos. Ne-a spus odată că numai în plic mai mergem acasă. Noi ne chinuiam mai mult până la moarte, mai bine era dacă ne împuşcau pe toţi. (…) Maiorul Fecioru, care avea un tic, strângea din dinţi când se uita la tine”, a mărturisit Augustin Neamţu.

Citeşte şi: TORŢIONARUL Vişinescu, interviu CUTREMURĂTOR. Ce spune despre foştii deţinuţi şi despre TORTURĂ