Mărirea pensiilor în 2013, incertă. Vezi ce spune ministrul Muncii VIDEO

Anul 2013 nu se anunţă unul bun pentru pensionari. Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat la emisiunea Ultima Oră de la România TV că indexarea pensiilor este doar o intenţie ce nu se ştie dacă va putea fi realizată.

RomaniaTV.net
25 iun. 2012, 08:04
Mărirea pensiilor în 2013, incertă. Vezi ce spune ministrul Muncii VIDEO

România trebuie să returneze 4 miliarde de euro Fondului Monetar Internaţional, dar şi să semneze pactul fiscal care limitează şi mai mult cheltuielile.

Prin urmare, indexarea pensiilor în 2013 este incertă, din cauza constrângerilor bugetare, după spusele ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu.

„De această indexare noi nu putem să vorbim decât ca intenţie, pentru că trebuie să discutăm acest lucru cu FMI. Patru miliarde trebuie să restituim, anul acesta 2 miliarde şi anul viitor 2 miliarde. Şi dacă votăm în Parlament şi pactul fiscal şi ne ducem la un deficit 1,5% nu o să avem nici după ce să bem apă”, a explicat Mariana Câmpeanu, la România TV.

Nici biletele de tratament pentru pensionari, al căror număr a fost redus recent de către Guvern, nu vor fi suplimentate: „Am avut o discuţie cu pensionarii şi încercăm să facem un circuit. Nu putem să suplimentăm biletele pentru pensionari pentru că nu sunt bani şi pentru că în niciun an nu au fost consumate”.