Marian Vanghelie despre implicarea numelui său în şpaga de la liceu. „Am un nume frumos şi vinde”

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat luni că este "degajat" şi că el a fost asociat scandalului şpăgii de la liceul Bolintineanu, pentru că numele său este frumos şi "vinde".

08 iul. 2013, 09:15
Marian Vanghelie despre implicarea numelui său în şpaga de la liceu. „Am un nume frumos şi vinde”

Marian Vanghelie a apreciat că numele său a apărut în scandalul spăgii de la liceul Dimitrie Bolintineanu, pentru că are un nume „frumos” şi pentru că „vinde”.

„E un nume frumos şi de aceea o să apară. Sunt sigur că şi dumneavoastră de aia mă daţi, am văzut că puneţi pe burtiere-şi dumneavoastră şi alte posturi-Vanghelie. Cred că vă place şi cred că se şi vinde”, a spus Marian Vanghelie.

În ceea ce îl priveşte pe profesorul de religie, care este consilier local în primăria pe care o conduce, primarul Sectorului 5 şi-a manifestat convingerea că se va dovedi că acesta este nevinovat, potrivit Mediafax.

„Haideţi să lăsăm instituţiile, să vedem. Dar eu vă spun decât atât: că eu nu am nicio problemă, par eu a fi că nu sunt degajat? Haideţi să fim serioşi. Domnul respectiv eu vă asigur că o să vedeţi că este nevinovat. Unii au vrut să o rostogolim într-un fel, alţii au vrut să o rostogolim în alt fel”, a spus Marian Vanghelie.

El le-a solicitat jurnaliştilor să adreseze întrebări celor care ştiu despre ce este vorba în legătură cu Liceul „Bolintineanu”.

„Întrebaţi-i pe cei care ştiu. Sunt atât de mulţi în măsură şi cred că dumneavoastră sunteţi cei care aţi observat cel mai bine. Sunt cei care sunt în măsură să răspundă, ei trebuie să răspundă pentru toate lucrurile, şi bune, şi rele. Fiecare în viaţa noastră răspunde pentru ceea ce face”, a spus Vanghelie.

Profesorul de religie de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu”, Leonard Petre, care ar fi strâns bani de la elevi pentru mita la bacalaureat, este consilier local la Primăria Sectorului 5, dar şi-a păstrat catedra de la clasele a XII-a şi ora de dirigenţie. Leonard Petre a fost ales în 2012 consilier local din partea USL în Primăria Sectorului 5.

Surse oficiale au declarat că, după ce a fost ales consilier local, Leonard Petre şi-a păstrat orele de religie la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” la clasele a XII-a şi dirigenţia la una dintre clase.

Potrivit site-ului Liceului „Dimitrie Bolintineanu”, printre activităţile reprezentative la nivelul catedrelor la religie, Leonard Petre s-a ocupat de serbarea de Crăciun, de organizarea pelerinajului la moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou, de excursii tematice la mănăstirile Dealu, Sinaia, Buşteni şi de activităţile cercului de folclor, împreună cu un alt profesor.

Profesorul de religie de la Liceul „Bolintineanu” şi alţi diriginţi de la clasele a XII-a au strâns câte 500 de euro de la elevi, reprezentând costurile pentru petrecerea de absolvire şi „cheltuieli” pentru bacalaureat, potrivit referatului procurorilor cu propunerea de arestare a fostei directoare a liceului.

Directoarea Liceului „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală, Costica Vărzaru, demisă în urmă cu o săptămână din funcţie, a fost arestată preventiv pentru 29 de zile, marţi, de Tribunalul Bucureşti, fiind acuzată de trafic de influenţă în scopul fraudării examenului de bacalaureat.