Marian Preda nu are obiecţii la căsătoriile dintre homosexuali

Preşedintele fundaţiei Mişcarea Populară, sociologul Marian Preda, a afirmat că ar fi de acord cu legalizarea căsătoriilor cuplurilor de homosexuali. Preda a fost preşedintele comisiei prezidenţiale pentru Analiza Riscurilor Sociale şi Demografice din România.

13 aug. 2013, 10:43
Marian Preda nu are obiecţii la căsătoriile dintre homosexuali

Marian Preda, lider al fundaţiei Mişcarea Populară şi preşedinte al unei comisii prezidenţiale, a făcut o declaraţie cel puţin surprinzătoare. Întrebat, la Digi24, dacă ar fi de acord cu legalizarea căsătoriilor pentru cuplurile homosexuale, Preda a răspuns: „Mai târziu, dar fără drept de a adopta copii.”

Pe vremea când Preda şi comisia pe care o coordona a publicat raportul privind riscurile demografice, rumoare în presă au provocat recomandările comisiei referitoare la legalizarea prostituţiei şi a dezincriminării drogurilor uşoare. 

O poziţie similară lui Preda legată de homosexuali şi căsătoria acestora are şi preşedintele Traian Băsescu ce declara, în urmă cu câteva luni că „fiecare este liber să facă ce vrea cu viaţa lui. Dacă vor sa se căsătorească bărbat cu bărbat, femeie cu femeie, este problema lor”.

Deocamdată, Constituţia nu interzice în mod expres căsătoriile gay, dar acestea ar trebui reglementate prin Codul Civil.