Maria David, suspendată de CSM din funcţia de judecător la instanţa supremă

Consiliul Superior al Magistraturii a dispus, joi, suspendarea Mariei David din funcţia de judecător la Secţia Civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în urma punerii în mişcare a acţiunii penale împotriva sa de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru trafic de influenţă.

RomaniaTV.net
01 mart. 2012, 12:07
Maria David, suspendată de CSM din funcţia de judecător la instanţa supremă

„În şedinţa din data de 1 martie 2012, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, în temeiul prevederilor art. 62 lit. a din Legea nr. 303/2004, republicată cu modificările şi completările ulterioare, a decis suspendarea din funcţia de judecător a doamnei Maria David, din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia Civilă, ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale împotriva sa de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Structura Centrală pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă”, se arată într-un comunicat de presă al CSM.

Judecătoarea Maria David a fost arestată preventiv pentru 29 de zile, instanţa supremă admiţând, miercuri, cererea procurorilor anticorupţie în dosarul în care aceasta este acuzată de trafic de influenţă.

Decizia de arestare preventivă a judecătoarei Maria David a fost contestată pe loc de avocatul acesteia, dosarul urmând să se judece la completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Avocatul Mariei David a declarat, la finalul şedinţei de judecată, că nu ar exista nicio probă directă împotriva judecătoarei, ci dimpotrivă există o înregistrare audio-video din care rezultă că magistratului i se oferă o sumă de bani, dar aceasta refuză.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) fac cercetări în cazul Mariei David pentru două infracţiuni de trafic de influenţă.

Judecătoarea a fost reţinută marţi, fiind acuzată că ar fi pretins 200.000 de euro de la o persoană pentru a interveni pe lângă foştii săi colegi de la Curtea de Apel Ploieşti să admită o contestaţie pentru anularea unei condamnări.