Marea Lojă Naţională Română îşi exprimă regretul faţă de decesul fostului premier Radu Vasile

Marea Lojă Naţională Română "1880" îşi exprimă regretul faţă de decesul lui Radu Vasile.

RomaniaTV.net
04 iul. 2013, 14:05
Marea Lojă Naţională Română îşi exprimă regretul faţă de decesul fostului premier Radu Vasile

Marea Lojă Naţională Română „1880” a dat publicităţii un comunicat în care scrie despre fostul premier Radu Vasile că a fost „un om de convingere, umanist cu vederi liberale, economist de talent, o personalitate marcantă a epocii contemporane”.

„Suferinţa l-a răpit temporar, dar acolo sus, la Orientul Etern, unde cu toţii ne vom întâlni, Radu Vasile va continua să strălucească. Om de cultură, intelectual rafinat, prim-ministru competent, Radu Vasile a fost în plus dotat, într-o lume tristă şi adesea posomorâtă de zbuciumul vieţii cotidiene, cu un umor rar cu care ştia, în situaţii uneori dificile, să descreţească fruntea interlocutorilor. Un om de convingere, umanist cu vederi liberale, economist de talent, Radu Vasile a fost o personalitate marcantă a epocii contemporane. Un personaj demn de Renaşterea Italiană, credincios creştin fervent, biograf remarcabil al Sanctităţii Sale, Papa Ioan Paul al II-lea, Radu Vasile este şi va rămâne în sufletul tuturor celor care l-au cunoscut, al Fraţilor care l-au îndrăgit şi apreciat, o figură luminoasă de neuitat”, se arată în comunicatul semnat de G-ral (r) Bartolomeu Constantin Săvoiu, Suveran Mare Comandor Mare Maestru al Marii Loji Naţionale Române „1880”.

Radu Vasile a decedat, miercuri, la vârsta de 71 de ani, după ce a suferit mai mulţi ani de cancer de colon. Trupul său neînsufleţit a fost depus la Senat, unde va rămâne până vineri la ora 10.00 şi unde toţi cei care doresc îi pot aduce un ultim omagiu. Înmormântarea fostului premier va avea loc vineri, la Cimitirul Bellu Catolic.