Marea Britanie: Premierul David Cameron vrea un referendum pentru ieşirea din UE

Premierul britanic David Cameron vrea să organizeze un referendum privind apartenenţa Marii Britanii la Uniunea Europeană, până în 2017.

RomaniaTV.net
23 ian. 2013, 09:18
Marea Britanie: Premierul David Cameron vrea un referendum pentru ieşirea din UE

David Cameron, premierul britanic, a promis că, în cazul în care va fi reales, va organiza un referendum privind apartenenţa Marii Britanii la Uniunea Europeană până în 2017.

„Va fi un referendum pe o problemă clară, înăuntru/afară, şi va avea loc în prima jumătate a legislaturii care va începe în 2015”, a declarat şeful Guvernului britanic.

După ce vom negocia un nou acord, vom oferi britanicilor un referendum cu o alegere simplă: rămânem în cadrul UE pe această nouă bază sau ieşim complet. Va fi un referendum pe tema apartenenţei sau nu la UE„, a declarat Cameron într-un discurs.

„Dacă nu vom răspunde provocărilor, există pericolul ca Europa să eşueze şi ca britanicii să devieze către ieşire”, a avertizat premierul.

„Eu nu sunt un izolaţionist. Nu vreau decât un acord mai bun pentru Marea Britanie. Vreau un acord mai bun şi pentru Europa”, a afirmat Cameron.