Mare ţi-e grădina, Doamne! A murit de foame, crezând că poate trăi doar cu lumina soarelui

O femeie a murit de inaniţie şi deshidratare, după ce a încercat să trăiască doar cu lumină de la soare.

RomaniaTV.net
26 apr. 2012, 18:41
Mare ţi-e grădina, Doamne! A murit de foame, crezând că poate trăi doar cu lumina soarelui

O elveţiancă trecută de 50 de ani a renunţat definitiv la mâncare şi apă şi a încercat să se hrănească doar cu lumină solară. Ideea i-a venit, se pare, după ce a văzut un documentar numit „La început a fost lumina”, în care un guru indian susţine că nu a mâncat nimic timp de 70 de ani, scrie Daily Mail, citând presa elveţiană.

Regimul special al femeii, al cărei nume nu a fost dat publicităţii, a început în 2010, iar în ianuarie 2011 a murit. Cazul s-a aflat în atenţia procuraturii din cantonul Aargau, însă nu s-a deschis o anchetă.

Credinţa cum că energia pe care o conservi renunţând la mâncare şi băutură şi, implicit, la a le digera, aparţine adepţilor Bretharianismului. Aceştia sunt convinşi că energia astfel conservată poate fi transformată în energie fizică, emoţională şi spirituală. Adepţi ai acestui cult trăiesc şi în Germania, Marea Britanie şi Australia.

În 1999, australianca Verity Linn, în vârstă de 49 de ani, a fost găsită moartă în Scoţia, după ce a ţinut un astfel de regim timp de 21 de zile. În jurnalul ei anchetatorii au găsit note cum că refuza să mănânce sau să bea, crezând că astfel se va purifica spiritual şi se va reîncărca fizic şi mental. O altă australiancă a murit în spital, după ce a aplicat această metodă.