Manoloiu: Există 2.400 de decese neînregistrate în doi ani de zile la Primaria Sectorului 4

Şeful Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor, chestorul Constantin Manoloiu, a declarat luni că în evidenţele Primăriei Sectorului 4 din Bucureşti există neînregistrate 2.400 de decese, între anii 2010-2012.

RomaniaTV.net
06 aug. 2012, 15:05
Manoloiu: Există 2.400 de decese neînregistrate în doi ani de zile la Primaria Sectorului 4

„Am găsit un caz aparte la Primăria sectorului 4 Bucureşti. 2.400 de persoane decedate au rămas neînregistrate doi ani, între 2010-2012, ori aceasta creează sincope”, a afirmat chestorul Manoloiu, la ieşirea din sediul Parchetului instanţei supreme, unde i s-a adus la cunoştinţă învinuirea de abuz în serviciu, ca urmare a comunicării transmise Curţii Constituţionale.

Într-o adresă din 2 august 2012 emisă de chestorul Constantin Manoloiu, transmisă ulterior Curţii Constituţionale a României, Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor preciza că, Ministerul Administraţiei şi Internelor „nu îşi poate asuma veridicitatea numărului de persoane înscrise în listele electorale permanente, deoarece această atribuţie revine exclusiv Autorităţii Electorale Permanente”.

Această adresă a survenit alteia, transmisă în 1 august, prin intermediul MAI, în care Direcţia informa că în listele electorale permanente utilizate la referendum au fost înscrise un număr de 18.292.514 persoane.

Chestorul Constantin Manoloiu a fost pus oficial sub acuzare luni, împotriva ofiţerului de poliţie fiind declanşată urmărirea penală pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, l-a acuzat în data de 3 august pe şeful de la Evidenţa Populaţiei, chestorul Constantin Manoloiu, că „a minţit” ori înainte, ori după referendum.

Citeşte şi: Chestorul Manoloiu: Nu îmi dau demisia. Învinuirea nu are relevanţă, vine şi se duce