Manipulare marca Băsescu, pe seama Deutsche Welle

Site-ul postului de televiziune Realitatea Tv a publicat fragmente din articolul ”România şi ochiul liber al realităţii” în care formațiunea de guvernare, Uniunea Social Liberală, este acuzată nici mai mult, nici mai puțin de totalitarism. Doar că postul de știri românesc a căzut pradă unei manipulări care se practică de ceva timp, folosit fiind în acest sens numele prestigios al DW.

16 mart. 2013, 15:58
Manipulare marca Băsescu, pe seama Deutsche Welle

În realitate, articolul citat de Realitatea Tv, ca și altele de pe aceleași site, care au făcut vâlvă în presa românescă, nu provin de pe pagina oficială a DW, ci de pe un site care a preluat numele DW (fără a avea nicio legătură cu acesta), acolo unde semnatarii articolelor sau autorii anonimi ai acestora sunt jurnaliști sau analiști români, foarte asemănători în mentalitate cu cei de la Hotnews.

Cine intră pe site-ul DW nu va vedea articolul citat de Realitatea Tv pe pagina proprie de internet, pentru că pur și simplu acesta nu există.

Așa se explică, de altfel, cum, în mai multe cazuri, mai ales în ultimele luni, presa românescă a căzut în capcana de a cita articole critice la adresa USL menționând că acestea aparțin DW.

Printr-o manipulare grosolană, jurnaliști partizani ai președintelui Băsescu, la recomandarea strategilor prezidențiali, nu fac decât să continue campania de victimizare a acestuia, așa cum au făcut și în vară.