Mâncăruri uşoare care ne ajută să facem trecerea de la iarnă la primăvară

Unul dintre cei mai renumiţi instructori de fitness şi nutriţionişti, Cori Grămescu, a prezentat la România TV câteva alimente care ne ajută să facem trecerea de la frig la cald şi de la mâncăruri grase, la alimente uşoare şi sănătoase.

RomaniaTV.net
19 mart. 2012, 07:59
Mâncăruri uşoare care ne ajută să facem trecerea de la iarnă la primăvară

„Este foarte important ca în această perioadă să fim extrem de atenţi şi mai ales atente la ceea ce mâncăm pentru că trecem de la temperaturi foarte scăzute, în care putem consuma alimente mai grase, calorii mai multe, pentru că metabolismul nostru este pus la treabă ca să susţină temperatura corpului, la brusc 20 de grade. Trebuie să fim foarte atenţi să ne ajustăm alimentaţia”, a declarat la România TV Cori Grămescu.

Nutritionista sustine că o punte de trecere între perioada rece şi cea caldă o poate reprezenta postul Paştelui.

„De pildă este foarte bun postul creştin în această perioadă dacă-l ţinem cum trebuie, nu cu şniţele de soia. Nu sunt împotriva preparatelor din soia, ci a chimicalelor care se adaugă în aceste produse pentru a le face să semene ca şi textură cu produsele tradiţionale”, a precizat nutriţionistul.

Cori Grămescu a prezentat şi o serie de alimente naturale şi sănătoase care se găsesc în această perioadă a anului.

„Recomand o alimentaţie bogată în proteine vegetale atent combinate: ciuperci, cereale integrale, chinoa, nuci, alune, seminţe, migdale, linte, năut, toate aceste ingrediente împreună cu salate, spanac, urzici, fibrele primăverii pe care le găsim în mod natural în acest sezon şi care sunt foarte sănătoase”, recomandă aceasta.