Mâncarea fast-food consumată în timpul sarcinii este la fel de dăunătoare pentru făt ca şi fumatul

Acrilamidele, compuşi secundari, toxici, prezenţi în hrana procesată, afectează dezvoltarea fătului în uterul mamei care consumă hrană procesată de tip fast-food sau junk-food în timpul sarcinii.

RomaniaTV.net
24 oct. 2012, 12:45
Mâncarea fast-food consumată în timpul sarcinii este la fel de dăunătoare pentru făt ca şi fumatul

Specialiştii le avertizează pe femeile însărcinate care poftesc la astfel de meniuri să se abţină pentru binele viitorului lor copil. Hrana de acest tip, spun ei, consumată în timpul sarcinii, este la fel de dăunătoare pentru făt – şi nu numai pentru el – în aceeaşi măsură în care este şi fumatul, scrie The Sun.

Meniurile de tip junk-food, cum sunt cartofii prăjiţi industrial, de pildă, conţin un produs toxic, foarte periculos pentru organism, numit acrilamidă. Ingerat de către femeile însărcinate, acesta influenţează în mod negativ sănătatea şi evoluţia fătului.

În urma unor studii de specialitate, s-a demonstrat că un copil născut de către o mamă care a consumat hrană de acest tip, poate avea creierul mai mic decât cel al unui copil normal şi, de asemenea, o greutate sub limită.

Cercetătorii spanioli de la Universitatea Barcelona au realizat studiul lor pe un eşantion de 1.100 de femei europene însărcinate, între care 186 consumau în mod special cartofi prăjiţi de la fast-food.