Mica a murit. Managerul Spitalului Fundeni: Avea ciroză hepatică. Boala a fost depistată prea târziu

Mica de la Abracadabra a murit. După o boală necruţătoare, Michaela Niculescu a încetat din viaţă joi după-amiază, la doar 31 de ani. Carmen Orban, managerul Spitalului Fundeni, a declarat, la România TV, că Mica a decedat după o hemoragie masivă cu ruptură esofagiană.

14 mart. 2013, 14:30
Mica a murit. Managerul Spitalului Fundeni: Avea ciroză hepatică. Boala a fost depistată prea târziu

„Decesul a survenit în urma unei hemoragii difestive masive, cu ruptură esofagiană. Suferea de o boală foarte gravă, ciroză hepatică„, a declarat Orban.

Aceasta a precizat că starea Micăi era staţionară, dar a survenit sângerarea care s-a dovedit fatală, deoarece proporţiile acesteia erau prea mari.

Carmen Orban a arătat că, deşi Michaela Niculescu părea că-şi revine, medicii erau foarte rezervaţi în continuare deoarece boala era într-un stadiu foarte avansat. „Din nefericire, boala era grea rezolvabilă. Din punctul nostru de vedere, a fost depistată un pic cam târziu”, a spus managerul de la Fundeni.

Dacă ciroza ar fi fost descoperită din timp, tratamentul ar fi putut da rezultate sau ar fi fost posibil şi un transplant de ficat. În cazul Micăi, transplantul nu ar fi rezolvat problema „sub nicio formă”.

Diagnosticată cu ciroză hepatică, Mica de la Abracadabra, pe numele său Michaela Niculescu a murit joi după amiază.