Mamele acuză Spitalul Judeţean din Buzău: Copii legaţi de paturi erau şi injectaţi cu fenobarbital

Mai multe imagini care arată copii legaţi de paturi cu feşele, în Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean Buzău, au fost difuzate, luni pe posturile centrale de televiziune. După ce au văzut imaginile şocante cu micuţii legaţi de paturi, mai mulţi părinţi au scris pe adresa de e-mail [email protected] şi au spus că micuţii sunt injectaţi cu fenobarbital să nu cumva să deranjeze infirmierele sau asistentele.

29 ian. 2013, 06:46
Mamele acuză Spitalul Judeţean din Buzău: Copii legaţi de paturi erau şi injectaţi cu fenobarbital

Mai mulţi copii instituţionalizaţi erau ţinuţi legaţi de paturi în Spitalul Judeţean Buzău. Micuţii nu au mai mult de patru ani, iar asistentele vin cu o explicaţie uluitoare: îi leagă ca să nu se rănească.

Poliţiştii şi reprezentanţii protecţiei copilului fac acum cercetări.

Aceşti copii nu sunt primii legaţi la Spitalul Judeţean Buzău. O telespectatoare România TV ne-a trimis imagini filmate în urmă cu doi ani în care un bebeluş este legat de picior.

Băieţelul din imagini a fost filmat în urmă cu doi ani în aceeaşi secţie de pediatrie a Spitalului Buzău. Bebeluşul, cu unul dintre picioare legat de pat cu o faşă, plânge şi îşi strigă mama cu disperare. Femeia care i-a dat viaţă era la uşa salonului. Asta pentru că nu avea voie să stea lângă copilul bolnav.

Mama unui alt copil, care a şi filmat imaginile a spus în direct la România TV ca pentru medici şi asistenţi era o practică obişnuită.

„Copilul ăla era alăptat, avea un an şi patru luni. Intra pe furiş, venea o asistentă şi o gonea haide că vine doamna doctor şi trebuia să iasă. Nu era singurul copil legat, erau mai mulţi ai căror părinţi nu au avut voie în salon cu ei. Li s-a interzis. Chiar şi mie mi s-a spus că nu am voie cu copilul că-mi dă amendă Sanepidul şi mie şi lor. Toată lumea se comporta acolo ca şi când ar fi ceva normal. Am crezut că aşa se practică, că aşa era sistemul acolo, ştiau şi medicii şi asistentele şi am crezut că nu era anormal”, a spus o mămică.

După ce au văzut imaginile şocante cu micuţii legaţi de paturi, mai mulţi părinţi ne-au scris pe adresa de e-mail [email protected].

„Problema nu este „ocazională”, este de ani de zile! Să se verifice dozele de fenobarbital! Copiii sunt injectaţi cu fenobarbital să nu cumva să deranjeze infirmierele sau asistentele. Nu vă puteţi imagina cum se poarta cu ei”, a scris Simina, telespectatoare România TV.

Conducerea Spitalului Judeţean Buzău nu a mai putut fi contactată pentru a comenta noile acuzaţii.