Mama fetiţei cu bentiţă: Sabina s-a simţit umilită, marginalizată în ţara ei. A primit ameninţări

Mama elevei ameninţate pentru că a purtat o bentiţă tricoloră la şcoală, pe data de 15 martie, de Ziua maghiarilor de pretutindeni, spune că fiica ei a făcut acest gest pentru că s-a simţit marginalizată şi umilită atunci când colegii maghiari au huiduit când s-a intonat imnul României pe 1 Decembrie.

22 mart. 2013, 17:06
Mama fetiţei cu bentiţă: Sabina s-a simţit umilită, marginalizată în ţara ei. A primit ameninţări

„Pe 1 Decembrie a început totul. Când s-a intonat imnul României, elevii de etnie maghiară au reacţionat cum au reacţionat. Pe 15 martie, Sabina s-a manifestat cum a simţit ea. A ales să poarte acea bentiţă pentru că s-a simţit umilită, marginalizată în ţara ei şi a ripostat în felul ei. A primit ameninţări. Ce s-a întâmplat pe Facebook a costat-o. Nu a fost dată afară din clasă, dar a fost ameninţată ca va fi sancţionată pentru că a purtat acea bentiţă”, a declarat mama fetiţei la România TV.

De asemenea, femeia spune că Sabinei i s-a cerut să nu mai poarte bentiţa tricolor la şcoală.

Sabina a fost ameninţată cu moartea pe Facebook, după ce a purtat o bentiţa tricoloră la şcoală de Ziua maghiarilor de pretutindeni, s-a fotografiat şi a postat poza pe Facebook. Părinţii fetei se tem acum că va fi exmatriculată din cauza acestui gest.

După ce eleva a fost ameninţată, copila a fost sprijinită de numeroşi prieteni pe Internet. A fost creată chiar o pagină numită „Alături de Sabina„.

 
Zeci de persoane îmbrăcate în costume naţionale şi având steaguri românesţi s-au adunat, vineri dimineaţă, în faţa Grupului şcolar „Korosi Csoma Sandor” din Covasna, într-o acţiune de solidaritate cu eleva care de Ziua Maghiarilor a mers la şcoală cu o bentiţă în culorile tricolorului românesc. Un miting de solidaritate cu Sabina, eleva ameninţată, a fost organizat şi în Piteşti.