Majestatea Sa Regina Ana împlineşte 89 de ani

Majestatea Sa Regina Ana a României împlineşte, marţi, 89 de ani, principele Radu scriind pe blogul personal că aceasta este "cea mai longevivă soţie de rege sau domnitor din întreaga istorie a României".

RomaniaTV.net
18 sept. 2012, 07:29
Majestatea Sa Regina Ana împlineşte 89 de ani

„În ziua de 18 septembrie 2012, Regina Ana împlineşte 89 de ani. Majestatea Sa este, probabil, cea mai longevivă soţie de rege sau domnitor din întreaga istorie a României. La mulţi ani, Majestate!” este mesajul Principelul Radu pe blogul personal.

Principesa Ana de Bourbon-Parma s-a născut la 18 septembrie 1923, la Paris. Este fiica Principelui René de Bourbon-Parma şi a Principesei Margareta a Danemarcei. Principesa Ana a copilărit în Franţa.

Începând cu anul 1939, după izbucnirea războiului, şi-a urmat familia în Spania şi în Statele Unite ale Americii, unde a urmat o şcoală de artă, la New York. În paralel, pentru a-şi putea câştiga existenţa, a lucrat ca vânzătoare la magazinul universal Macy’s.

În 1943, Principesa Ana s-a înrolat ca voluntar în armata franceză. A fost, împreună cu regimentul ei, în Algeria, Maroc, Italia, Luxemburg şi Germania, până la sfârşitul ostilităţilor. A primit „Crucea de Război” a Franţei.

Principesa Ana l-a cunoscut pe Regele Mihai I al României la Londra. După doar o săptămână, Regele i-a cerut mâna. S-au căsătorit la 10 iunie 1948, la Atena.