Maidanezii, adunaţi de pe străzi de firme care oferă asistenţă stomatologică sau consultanţă pentru afaceri

Strângerea maidanezilor de pe străzile din Capitală va costa 10 milioane de euro. Numai pentru capturarea unui câine, municipalitatea va plăti aproape 220 de lei. Firmele care au câştigat licitaţiile par a nu avea nicio legătură cu domeniul: de exemplu, una dintre ele are ca obiect principal de activitate "asistenţa stomatologică", potrivit b365.ro.

13 sept. 2013, 06:29
Maidanezii, adunaţi de pe străzi de firme care oferă asistenţă stomatologică sau consultanţă pentru afaceri

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) a semnat, luni, 9 septembrie, contracte cu 3 dintre cele 7 firme care au participat la licitaţia organizată de instituţie in vederea suplimentarii echipelor de strangere a cainilor fara detinator din Bucuresti. Pentru prinderea fiecărui câine Municipalitatea va plăti 219 lei, în contextul în care reprezentanţii Vier Pfoten spun că Municipalitatea nu ar trebui să plătească mai mult de 10 lei pentru prinderea şi transportul fiecărui câine.

Firmele care au semnat acordul cadru cu ASPA pentru prinderea maidanezilor de pe străzile Capitalei sunt:

  • S.C. ELEN BASIC BUSINESS SRL – înfiinţată în 2012 şi, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe, are ca principal obiect de activitate „activităţi consultanţă pentru afaceri şi management„.
  • S.C. BEST MARKETING SRL – înfiinţată în 2004 şi, potrivit Ministerului de Finanţe, are clasificarea CAEN „activităţi de asistenţă stomatologică„. La finele lui 2012 firma avea cinci salariaţi şi pierderi de 53.400 lei.
  • S.C. TERRA MARIQUE SRL – înregistrată în 2005 şi, potrivit Ministerului de Finanţe, are domeniul principal de activitate, conform clasificării CAEN, „intermedieri în comerţul cu mobilă, articole de menaj şi de fierărie„.

Citeşte şi: Caz strigător la cer, în Timiş. Un copil a fost mutilat de câini, nu s-a găsit niciun vinovat