Mai mulţi turişti de pe litoral au ajuns la spital cu toxiinfecţie după ce au mâncat pizza

Şapte persoane, între care un copil de patru ani, au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa cu simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat pizza într-un local din staţiunea Jupiter, respectiv Eforie Nord. Trei dintre pacienţi au fost internaţi.

29 aug. 2013, 19:45
Mai mulţi turişti de pe litoral au ajuns la spital cu toxiinfecţie după ce au mâncat pizza

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, Constantin Dina, a declarat, joi, pentru Mediafax, că patru turişti au ajuns, miercuri noapte, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa, având simptome specifice toxiinfecţiei alimentare – greţuri, vărsături şi dureri de cap. Cele patru persoane, între care şi un copil în vârstă de patru ani, au ajuns la spital la câteva ore după ce au mâncat pizza la un local din staţiunea Jupiter.

Potrivit sursei citate, trei dintre turişti, între care şi copilul de patru ani, au rămas internate, în timp ce a patra persoană a rămas numai câteva ore în unitatea spitalicească, după ce a primit tratament. Medicii spun că în prezent starea de sănătate a celor trei pacienţi este bună.

DSP Constanţa a deschis o anchetă epidemiologică în acest caz, recoltând probe din alimente şi de la angajaţii localului din Jupiter.

Constantin Dina a precizat că societatea respectivă a primit deja o amendă de 800 de lei pentru că nu a făcut triajul epidemiologic al angajaţilor, iar în funcţie de rezultatul analizelor, care va fi cunoscut săptămâna viitoare, ar putea fi luate şi alte măsuri împotriva pizzeriei din Jupiter.

De asemenea, în Eforie Nord, doi bărbaţi şi o femeie, toţi în vârstă de 22 ani, au ajuns la spital după ce au mâncat pizza, miercuri seară, la o pizzerie. După câteva ore, ei au început să se simtă rău, având dureri abdominale şi episoade severe de vărsături, după care, în cursul zilei de joi, au mers la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, unde au fost internaţi.

Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa a deschis o anchetă şi în acest caz, specialiştii instituţiei recoltând probe din alimente şi de la angajaţi şi urmând ca în funcţie de rezultatul analizelor să fie luate măsurile legale care se impun.

Citeşte şi Peste 100 de persoane, internate cu toxiinfecţie alimentară după ce au fost la o nuntă