Mai mulţi şefi de guverne din UE au trimis oficialilor comunitari un plan de susţinere a economiei

Un număr de 12 şefi de guverne din Uniunea Europeană, printre care Marea Britanie, Italia, Spania şi Polonia, au trimis oficialilor europeni o scrisoare comună în care sunt conturate principii ale unui plan de creştere economică regională, potrivit Wall Street Journal.

RomaniaTV.net
20 feb. 2012, 17:58
Mai mulţi şefi de guverne din UE au trimis oficialilor comunitari un plan de susţinere a economiei

Propunerile vizează reformarea legislaţiei, însă nu includ angajamente financiare.

Semnatarii planului au afirmat că Europa se confruntă cu o criză de creştere economică şi, în timp ce eforturile pentru a pune finanţele naţionale pe o traiectorie sustenabilă sunt esenţiale, este nevoie de măsuri pentru modernizarea economiilor blocului comunitar.

Scrisoarea a fost transmisă înaintea unei reuniuni a miniştrilor de Finanţe din zona euro şi UE, precum şi a unui summit al ţărilor membre la 1-2 martie.

„Cu măsuri îndrăzneţe şi voinţă politică, putem redobândi dinamismul Europei şi să ne putem repune economiile pe calea recuperării economice”, se arată în scrisoare.

Documentul a fost semnat de premierii din Marea Britanie, Olanda, Italia, Estonia, Letonia, Finlanda, Irlanda, Cehia, Slovacia, Spania, Suedia şi Polonia.

Programul propus de aceştia implică, printre altele, consolidarea pieţei unice a UE prin diminuarea reglementării. De asemenea, premierii consideră că UE ar trebuie să se ţină de promisiunea privind ajungerea la o piaţă comună eficientă pentru energie până în 2014.