Mai multe chioşcuri din interiorul şcolilor, unde se vindeau alcool şi ţigări, desfiinţate

Mai multe chioşcuri care îşi desfăşoară activitatea în interiorul unor unităţi de învăţământ din Craiova vor fi desfiinţate de Primărie, după ce poliţiştii au descoperit, în urma unui control, că acestea vindeau alcool şi ţigări elevilor.

RomaniaTV.net
12 mart. 2013, 15:25
Mai multe chioşcuri din interiorul şcolilor, unde se vindeau alcool şi ţigări, desfiinţate

Poliţiştii locali au făcut un control la mai multe unităţi de învăţământ din Craiova, în urma căruia au descoperit că la nouă chioşcuri, care îşi desfăşurau activitatea în interiorul şcolilor, se vindeau alcool sau ţigări, potrivit Mediafax.

Cele nouă firme care încălcau legislaţia în vigoare funcţionau în şase şcoli şi o grădiniţă, în interiorul unei singure unităţi de învăţământ activând trei firme diferite.

În acest context, primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a dat dispoziţie ca aceste chioşcuri să fie desfiinţate.

„În urma unui control pe care l-am desfăşurat în unităţile de învăţământ, şcoli şi licee, am avut tot felul de surprize neplăcute. S-a constat că la chioşcurile din şolile şi liceele craiovene se vinde alcool, se vând ţigări, inclusiv la bucată, motiv pentru care se va proceda la desfiinţarea acestor chioşcuri, chiar dacă au contract, asta pentru că nu respectă legislaţia în vigoare şi nu respectă hotărârea Consiliului Local, care spune că nu pot să vândă decât produse de patiserie, de papetărie şi alimente nerestricţionate de Ministerul Sănătăţii”, a declarat primarul Lia Olguţa Vasilescu.

De asemenea, primarul Craiovei a spus că, în urma controlului, s-a mai constatat că şcolile închiriază spaţii unor firme, care plătesc către unităţile de învăţământ o anumită sumă, „iar şcoala nu transmite mai departe către Primărie cota de 50 la sută pe care este obligată să o dea”.

„Ce s-a constatat până acum: că există şcoli unde funcţionează tot felul de firme, fie că este vorba de chioşcuri, fie că s-au închiriat atelierele şcolare sau terenurile de sport, dar utilităţile sunt plătite în continuare de şcoală, deci de primărie. S-a mai constatat că majoritatea acestor firme care plătesc către şcoli o anumită sumă, şcoala nu transmite mai departe către primărie cota de 50 la sută pe care este obligată să o dea, că sunt contracte expirate, dar chioşcurile funcţionează”, a mai spus Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei.

Lia Olguţa Vasilescu a dat dispoziţie ca poliţiştii locali să continue verificările în unităţile de învăţământ şi ameninţă cu măsuri drastice împotriva şcolilor unde s-au găsit nereguli.

Primarul Craiovei a transmis tuturor unităţilor de învăţământ din oraş o notă prin care cere lista cu toate investiţiile realizate sau în derulare, în ultimii doi ani, toate contractele cu alte societăţi şi modalităţile de plată a utilităţilor.

Vasilescu a menţionat că a cerut aceste controale în urma unor bănuieli pe care le are referitor la legalitatea contractelor efectuate de şcoli sau licee cu societăţi comerciale sau la beneficiile pe care le are Primăria Craiova în urma acestor parteneriate.