Mai multe ambasade ale SUA vor fi închise duminică din motive de securitate

Statele Unite au anunţat joi că vor închide duminică mai multe ambasade şi consulate din întreaga lume din motive de securitate, informează AFP, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
01 aug. 2013, 20:18
Mai multe ambasade ale SUA vor fi închise duminică din motive de securitate

O purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat, Marie Harf, a precizat că aceasta este o măsură ‘de precauţie’, dar a refuzat să dea detalii cu privire la o eventuală ameninţare particulară ce ar justifica măsura sau să spună care ambasade sunt vizate.

‘Departamentul de Stat a dat ordin mai multor ambasade şi consulate să rămână închise sau să-şi suspende activitatea duminică 4 august’, a declarat ea jurnaliştilor. Această decizie a fost luată ca măsură de ‘precauţie pentru angajaţii noştri şi cei care ar putea vizita clădirile noastre’, a adăugat ea.

După această dată, administraţia americană va studia eventuala redeschidere a reprezentanţelor diplomatice care au fost închise, a adăugat purtătoarea de cuvânt. ‘Este posibil să fie mai multe zile de închidere’, a mai spus ea.

Cele mai multe clădiri oficiale sunt închise în Statele Unite duminică, prima zi a săptămânii de lucru în multe ţări musulmane.

Statele Unite sunt deosebit de atente la măsurile de securitate în ambasadele şi consulatele lor după atacul asupra consulatului american la Benghazi în Libia, la 11 septembrie 2012, care a costat viaţa ambasadorului lor în această ţară şi a altor trei americani.