Mai multe afişe controversate, cu Margaret Thatcher în rolul FECIOAREI MARIA, au fost INTERZISE FOTO

Şase portrete ale celebrei Margaret Thatcher, afişate într-o staţie de metrou din Marea Britanie, au fost interzise pe motiv că erau prea controversate. Astfel, fostul prim-ministru britanic a fost imortalizat drept Fecioara Maria sau Regina Angliei.

24 apr. 2013, 10:07

Şase afişe care o arată pe Margaret Thatcher drept regina Angliei sau Fecioara Maria au fost interzise într-o staţie de metrou britanică după ce s-a ajuns la concluzia că sunt prea controversate, potrivit Mirror.

Citeşte şi Marea Britanie şi-a luat ADIO de la Margaret Thatcher. Funeraliile Doamnei de Fier, în IMAGINI

Ele erau folosite drept reclamă pentru o expoziţie de artă a cunoscutei galerii Different în care zece artişti au adus un omagiu fostului prim-ministru printr-o serie de opere de artă inedite. Cu toate acestea compania care vinde publicitate la metroul unde acestea au fost amplasate a declarat că ele nu corespund regulilor metroului şi trebuie să fie date jos.

Citeşte şi „Doamna de Fier” şi-a petrecut ultimele luni în singurătate. Prieten îi era doar motanul

„Dacă o reclamă are un mesaj sau o imagine care poate crea controverse sau sensibilitate nu vor fi expuse. Compania crede că afişarea imaginilor în timp ce baronesa este înmormântată este un gest insensibil. După ce trece o perioadă ele vor fi din nou expuse”, a declarat un purtător de cuvânt.

Citeşte şi Gafă monumentală la o televiziune: Cum au prezentat moartea lui Margaret Thatcher GALERIE FOTO