Magistraţii MOTIVEAZĂ: Numai închisoarea îl poate reeduca pe Andrei Plăcintă

Judecătorii care l-au condamnat pe Andrei Plăcintă la şase ani de detenţie pentru tentativă de omor susţin că doar aşa fiul senatoarei Sorina PLăcintă poate fi reeducat.

RomaniaTV.net
31 iul. 2012, 13:31
Magistraţii MOTIVEAZĂ: Numai închisoarea îl poate reeduca pe Andrei Plăcintă

Magistraţii au motivat decizia privind condamnarea fiului senatoarei prin faptul că aceasta a avut intenţia de a-şi ucide prietena, relatează România TV. Dacă Andrei Plăcintă va fi condamnat definitiv la închisoare cu executare, atunci i se vor preleva probe biologice pentru ca tânărul să figureze în baza infractorillor.

Andrei Plăcintă este acuzat că a dat cu maşina peste un bărbat care a încercat să intervină într-un conflict izbucnit între tânăr şi fosta iubita. Tânărul şi-a agresat prietena, iar când unul dintre martori a vrut să intervină, Andrei Plăcintă l-a lovit cu autoturismul, cu intenţia de a-l omorî, potrivit anchetatorilor.

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a analizat, pe 6 iulie, dosarul lui Andrei Plăcintă, care fusese condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare de Tribunalul Bucureşti. Avocaţii fiului senatorului Sorina Plăcintă ceruseră la Curtea de Apel achitarea tânărului, în timp ce procurorii au solicitat închisoare cu executare. CAB a dezbătut apelurile procurorilor şi apărării.

Instanţa a respins toate solicitările de probe făcute de avocatul din oficiu în apărarea lui Andrei Plăcintă, printre care preluarea unor probe biologice de la Andrei Plăcintă, analiza ADN pentru a se stabili dacă fiul senatorului are un caracter preponderent violent sau dacă este o persoană calmă, care nu ar fi predispusă la violenţe. Preşedintele completului de judecată, judecătoarea Iulia Ciolcă, a considerat însă că trăsăturile de caracter ale unei persoane nu se pot stabili pe baza ADN-ului.

După ascultarea pledoariilor acuzării şi apărării, instanţa a rămas în pronunţare, iar în cursul serii a fost anunţată decizia finală pentru Andrei Plăcintă: şase ani de închisoare cu executare. Decizia instanţei nu este definitivă.