Magazinul IKEA reia comercializarea de chifteluţe suedeze

Chifteluţele suedeze revin la vânzare în magazinul IKEA din Băneasa, începând din 3 aprilie. Vânzarea va fi reluată mai întai în restaurant urmând ca, în următoarea lună, produsul ambalat să fie disponibil şi în magazinul alimentar.

03 apr. 2013, 08:37
Magazinul IKEA reia comercializarea de chifteluţe suedeze

„Încă de la apariţia primelor informaţii legate de tema cărnii de cal, am decis să acţionăm cu maximă prudenţă în beneficiul clienţilor şi al angajaţilor noştri şi am retras de la vânzare chifteluţele atât din Restaurant, cât şi din Magazinul cu delicatese suedeze pentru verificări. Chiar dacă rezultatele analizelor derulate de către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au infirmat prezenţa cărnii de cal în chifteluţele din magazinul IKEA România, investigaţiile pe plan global au fost continuate”, a declarat Cristian Clita, PR Responsible IKEA ROMANIA.

În urmă cu o lună, în Republica Cehă au fost descoperite urme de carne de cal în chifteluţele produse pentru IKEA. În perioada imediat următoare acestea au fost retrase din 24 de ţări, inclusiv din România pentru verificări.