Magazinele din reţeaua Mic.ro au pus lacătul. Reprezentanţii nu comentează

Lanţul de magazine Mic.ro, deţinut de omul de afaceri Dinu Patriciu, s-a închis marţi.

RomaniaTV.net
17 ian. 2012, 08:19

Reţeaua de peste 700 de magazine, dezvoltată în mai puţin de doi ani, îşi închide porţile din cauza managementului defectuos, a preţurilor ridicate şi a expansiunii prea rapide, potrivit puterea.ro.

În cartierul Vitan, pe Bulevardul Energeticienilor, nu mai este nici urmă de Mic.ro, atât minimarketul cât şi rulota reţelei au dispărut. Un muncitor pare să facă ceva îmbunătăţiri pentru viitorii chiriaşi.

În faţa magazinului Unirea, până nu demult, îşi avea locul o rulotă Mic.ro, acum spaţiul este folosit de şoferi pentru a parca.

În Militari, pe Strada Roşia Montană, mai există un magazin, însă în rafturi bate vântul. Potrivit unor surse, proprietarul imobilului caută un alt chiriaş pentru acel spaţiu.

CITEŞTE reacţia lui Patriciu: Nu renunţă la Mic.ro

Reprezentanţii reţelei Mic.ro nu au răspuns solicitării înaintate de redactorii RTV.NET cu privire la decizia de închidere a magazinelor. Contactaţi telefonic, au refuzat să comenteze situaţia.

Povestea Mic.ro a început în aprilie 2010, când au fost deschise 10 magazine, „băcănii” cum sunt descrise pe site-ul firmei. Anul acesta, potrivit site-ului Mic.ro, reţeaua ar fi trebuit să ajungă la 1.250 de magazine deschise în toată ţara şi la 750 de magazine mobile.

Prima sperietură că îşi vor pierde locurile de muncă a apărut încă de la sfârşitul anului trecut printre angajaţii Mic.ro, când mai multe firme au cerut în instanţă insolvenţa pe motiv că nu îşi primiseră banii pe mărfurile livrate către lanţul de magazine. „Reţeaua de magazine nu este aproape nici de închidere, nici de insolvenţă”, spunea Dinu Patriciu. Omul de afaceri a mai spus la timpul respectiv că cererile de insolvenţă ale Mic.ro din partea câtorva creditori sunt rezolvabile.

Chiar dacă cererile de insolvenţă erau rezolvabile mai multe magazine din ţară au fost închise încă de anul trecut. Astfel, atunci au rămas fără muncă angajaţii din opt magazine din Craiova şi din opt magazine din Oradea.

De asemenea, Dinu Patriciu mai deţine şi şase magazine Macro, magazine ce au apărut prin transformarea magazinelor Mini Max. Primul magazin Macro a fost deschis la Braşov, vara trecută, pentru o investiţie de 500000 de euro. Magazine Macro au mai fost deschise şi în Constanța, Craiova, Brăila și Bran.

Nici celelalte afaceri ale miliardarului Dinu Patriciu nu merg prea bine. Cotidianul „Adevărul” şi tabloidul „Click” se confruntă cu mari probleme, după ce numai anul trecut, cinci firme au solicitat falimentul Adevărul Holding din cauza neachitării datoriilor.

În plus, „Fundaţia Dinu Patriciu” le-a adus la cunoştinţă studenţilor români aflaţi la studii în străinătate că se sistează programul de burse, chiar în mijlocul anului de studiu. Motivul invocat: fundaţia vrea să investească în alt proiect.