Mafia legumelor şi fructelor din import: Zeci de TIRURI oprite în trafic şi CONTROLATE

Acţiune de amploare a poliţiştilor, vineri dimineaţa: zeci de tiruri cu fructe şi legume de import au fost oprite în trafic, pentru verificări, în timp ce mai multe firme din 4 judeţe sunt controlate.

26 apr. 2013, 06:15
Mafia legumelor şi fructelor din import: Zeci de TIRURI oprite în trafic şi CONTROLATE

În cursul dimineţii de vineri, Direcţia de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R. coordonează o amplă acţiune, în cadrul căreia se verifică legalitatea mai multor societăţi comerciale care desfăşoară activităţi de comerţ privind achiziţii intracomunitare de mărfuri din Turcia şi Bulgaria. De asemenea, sunt verificate societăţi specializate în comercializarea de peşte şi produse din peşte, în timp ce zeci de tiruri sunt oprite în trafic.

Citeşte şi Zeci de tone de carne de pui şi de fructe, confiscate de poliţiştii bucureşteni

Mai multe echipe mixte de control verifică 21 de punctele de lucru ale mai multor societăţi comerciale de pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, care se ocupă de comercializarea de mărfuri din Turcia şi achiziţii intracomunitare din Bulgaria. De asemenea, sunt verificate societăţi specializate în comercializarea de peşte şi produse din peşte.

Pentru controlarea tirurilor care transportă astfel de mărfuri, au fost constituite filtre în judeţele Bihor, Arad, Constanţa, Giurgiu, pe Şoseaua de Centură a municipiului Bucureşti, precum şi pe Autostrada A1 (km. 36) şi Autostrada A2 (km. 20), formate din poliţişti rutieri şi de la investigarea fraudelor.

La acţiune participă poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor – I.G.P.R., poliţişti ai D.G.P.M.B. şi I.P.J. Ilfov – Serviciul de Investigare a Fraudelor, ai Serviciului Regional de Poliţie Transporturi – Biroul de Investigare a Fraudelor şi poliţişti rutieri, se arată într-un comunicat DIICOT.

Citeşte şi Tone de fructe şi legume, CONFISCATE de poliţişti din complexele comerciale din Bucureşti şi Ilfov

Joi au fost verificate 67 de societăţi comerciale, în urma verificărilor preliminare poliţiştii constatând 53 de infracţiuni, din care 34 de evaziune fiscală. Prejudiciul total constatat a fost de 1.835.000 lei.  De asemenea, au fost identificate 104 tone de legume şi fructe, în valoare totală de 185.586 lei a căror provenienţă legală nu a putut fi justificată, nefiind înregistrate în evidenţele contabile ale societăţilor verificate.

Citeşte şi Controale la legume, fructe şi produse congelate, în Bucureşti şi Ilfov

Acţiunile autorităţilor sunt o continuare a acţiunilor din cursul zilei de joi, atunci când 100 de tone de fructe şi legume au fost confiscate şi au fost constatate 53 de infracţiuni şi un prejudiciu evaluat la peste 1,8 milioane de lei, în urma unei acţiuni a poliţiei ce a avut loc joi în mai multe complexe comerciale din Bucureşti şi Ilfov.