MAE: Nu există informaţii privind români aflaţi în dificultate în urma cutremurului din Mexic

MAE informează că până în acest moment nu există informaţii privind cetăţeni români aflaţi în situaţii de dificultate în urma cutremurului din Mexic şi precizează că Ambasada este în contact permanent cu autorităţile mexicane şi a luat legătura telefonic cu românii regăsiţi în registrele consulare.

RomaniaTV.net
20 mart. 2012, 21:27
MAE: Nu există informaţii privind români aflaţi în dificultate în urma cutremurului din Mexic

Ambasada României la Ciudad de Mexico este în contact permanent cu autorităţile mexicane şi a luat legătura telefonic cu cetăţenii români care se regăsesc în registrele consulare, pentru a acorda asistenţă consulară, dacă va fi necesar, în urma cutremurului care a avut loc astăzi (marţi – n.r.). Până în acest moment nu există informaţii privind cetăţeni români aflaţi în situaţii de dificultate„, menţionează sursa citată.

Mii de persoane au ieşit pe străzi în capitala Mexicului după cutremurul care, potrivit Institutului mexican de geofizică, a avut 6,5 grade pe scara Richter, USGS anunţând o magnitudine de moment de 7,6, informează AFP. Seismul a avut loc la ora 12.02 (20.02, ora României), la adâncimea de zece kilometri, în regiunea mexicană Guerrero.

Epicentrul seismului a fost localizat la 52 de kilometri de oraşul Ometepec, la 76 de kilometri de oraşul Tlapa şi la 193 de kilometri de Acapulco.

Nu există informaţii despre eventuale victime sau daune materiale.