Madonna, atacată dur de un demnitar rus: „O fostă târfă dă lecţii de morală?”

În timpul concertului susţinut recent la Moscova, Madonna a transmis un mesaj de susţinere pentru cele trei membre ale trupei punk Pussy Riot, arestate după ce au interpretat un cântec cu mesaj împotriva preşedintelui rus, Vladimir Putin, într-o catedrală din capitala Rusiei. Gestul Madonnei i-a atras critici de-a dreptul violente din partea vicepremierului rus Dmitri Rogozin.

RomaniaTV.net
10 aug. 2012, 06:36
Madonna, atacată dur de un demnitar rus: „O fostă târfă dă lecţii de morală?”

Madonna consideră că nu este normal ceea ce li se întâmplă celor de la Pussy Riot, care se află în detenţie provizorie de aproape şase luni şi riscă să fie condamnate la trei ani de închisoare. Şi şi-a susţinut părerea în timpul concertului de la Moscova. Gestul Madonnei a stârnit furia vicepremierului rus Dmitri Rogozin, care a postat un mesaj dur pe Twitter: „Odată cu înaintarea în vârstă, orice fostă târfă vrea să dea lecţii de morală lumii întregi. În special cu ocazia turneelor în străinătate”. Reacţia lui Rogozin a stârnit numeroase comentarii, iar în timpul discuţiei cu alţi internauţi, demnitarul rus a mai transmis un mesaj pentru Madonna: „Dă-ţi jos crucea sau măcar pune-ţi o pereche de chiloţi!”.

În Rusia religia a căpătat o tot mai mare importanţă după căderea comunismului, iar gestul celor de la Pussy Riot de a interpreta un cântec punk într-o catedrală a fost considerat condamnabil de către autorităţi. Darămite faptul că au adresat un mesaj împotriva preşedintelui Putin. Încarcerate până la finalizarea procesului, membrele trupei se bucură de susţinerea mai multor vedete internaţionale, printre care Sting sau membrii trupelor Red Hot Chili Peppers şi Faith No More.

CITEŞTE ŞI: Elton John o atacă dur pe Madonna: Arată ca o stripteuză de bâlci