Macovei: Noi filmăm tot. Avem casete cu frauda de proporţii. Cerem excluderea PSD şi PNL din Europa

Monica Macovei a declarat că preşedintele suspendat Traian Băsescu a dezbătut cu liderii PDL situaţia "fraudării votului", europarlamentarul democrat-liberal catalogând referendumul de duminică drept "cea mai mare fraudă din ultimii 22 de ani". Conform acesteia, PDL are ca dovezi "casete" cu înregistrări ale microbuzelor electorale şi cu imagini ale unor persoane care au votat de 50 de ori. Democrat-liberalii intenţionează să folosească respectivele dovezi pentru a cere excluderea PSD şi PNL din familiile europene.

RomaniaTV.net
29 iul. 2012, 13:48
Macovei: Noi filmăm tot. Avem casete cu frauda de proporţii. Cerem excluderea PSD şi PNL din Europa

Eurodeputatul PDL Monica Macovei a declarat, duminică, referitor la vizita pe care Traian Băsescu a făcut-o la sediul PDL că democrat liberalii au discutat cu preşedintele suspendat despre „fraudele care au avut loc”.

Conform Monicăi Macovei, USL ar pregăti „cea mai mare fraudă din ultimii 22 de ani”, vicepreşedintele democrat-liberal îndemnând oamenii să nu participe la referendum.

„Noi filmăm tot. Noi avem pe casete tot ceea ce se întâmplă în ţară, această fraudă de proporţii: microbuzele, oamenii care pun câte 50 de buletine de vot într-o urnă. Toate sunt filmate”, a precizat eurparlamentarul PDL , adăugând că democrat-liberalii vor folosi toate dovezile pentru a cere Partidului Social European, respectiv Partidului Liberal European excluderea PSD şi PNL din respectivele familii europene, „pentru încălcarea statului de drept, a democraţiei şi pentru frauda pe care astăzi o comit la acest referendum”.

„Lumea să stea acasă. Să nu meargă la vot, pentru a nu legitima această lovitură de stat, aşa cum este ea numită nu numai de noi, în România, ci şi de presa străină şi de cancelariile străine. Se pregăteşte o fraudă foarte mare, cea mai mare din istoria de 22 de ani a României”, a declarat Macovei.

Europarlamentarul Monica Macovei a făcut referire şi la îndemnurile de participare la vot care circulă în mediul online sub semnătura lui Traian Băsescu.

„Vreau să spun public şi să înţealagă toată lumea că preşedintele Traian Băsescu nu a dat şi nu va da niciun SMS şi e-mail pentru a îndemna lumea să meargă la vot sau să facă orice. PDL nu dă niciun mesaj nimănui. Aceste mesaje sunt mincinoase, sunt otrăvite şi sunt trimise de USL, dar semnate de PDL. O nouă minciună, pentru că numai cu minciuni ne ţin de o lună de zile„, a spus vicele democrat-liberal, refuzând însă să precizeze dacă preşedintele suspendat le-a spus liderilor PDL dacă va merge sau nu la vot în cursul acestei zile.