Macovei, despre candidatura la şefia PDL: Cineva trebuia să ia steagul din noroi

Monica Macovei a declarat, duminică, că decizia candidaturii sale la preşedinţia PDL a fost luată ca urmare a mesajelor primite de la militanţi ai partidului care îi cer de mai mult timp să preia conducerea. Macovei speră că va obţine voturile membrilor PDL care nu au funcţii de conducere importante în partid.

24 feb. 2013, 17:53
Macovei, despre candidatura la şefia PDL: Cineva trebuia să ia steagul din noroi

Macovei a anunţat că va demara o campanie de consultare a dorinţelor membrilor simpli de partid în legătură cu viitorul PDL, consultare ce se va derula în mediul electronic. „Trebuie să vedem şi ce vor simplii membri pentru că ai aleargă în campanie şi îl fac pe x deputat. Am senzaţia că de mulţi ani de zile se rotesc în funcţii aceeaşi oameni, la anumite intervale”, a declarat europarlamentarul PDL, într-o emisiune B1 TV.

Acesta este şi motivul pentru care şi-ar dori o Convenţia Naţională la care să participe cât mai mulţi oameni, până la 10.000. În acest caz, delegaţii ar fi mai puţin dispuşi să asculte indicaţiile pentru a vota pentru un candidat sau altul.

S-ar putea să avem informaţii că vor fi încercări ca delegaţii să vină cu un mesaj clar cu cine să voteze. Asta se întâmplă în toate partidele. Dacă vom vedea că sunt lucruri în neregulă, vom spune„, a declarat Monica Macovei.

Pe de altă parte, ea a exclus varianta retragerii din competiţie, chiar şi în cazul în care va sesiza nereguli.

Eu una nu mă retrag. Aş simţi că sunt laşă că mă retrag”, a precizat europarlamentarul PDL. Aceasta a invocat faptul că a dat curs unei solicitări a unor membri ai partidului. „Am foarte multe mesaje venite din partid ce îmi cer de un an, doi să intru în politica partidului (…) Cineva trebuia să ia steagul din noroi. L-am luat eu„, a mai spus Monica Macovei.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei şi-a anunţat, duminică, candidatura la şefia partidului. Macovei va intra în cursa, de la Convenţia Naţională din martie, împotriva lui Vasile Blaga şi a Elenei Udrea, cu moţiunea „Reformiştii”, pe care o va depune împreună cu Cristian Preda, Sever Voinescu, Theodor Baconschi şi Adrian Papahagi.

„Candidez la preşedinţia PDL, moţiunea pe care o depunem împreună se numeşte «Reformiştii»”, a anunţat Monica Macovei, într-o conferinţă de presă susţinută duminică alături de Cristian Preda, Sever Voinescu, Theodor Baconschi şi Adrian Papahagi.

Ea a precizat că au fost strânse 100 de semnături în sprijinul moţiunii sale. Întrebată de cine se teme mai mult dintre contracandidaţii săi pentru funcţia de preşedinte al PDL, Vasile Blaga şi Elena Udrea, Monica Macovei a răspuns: „Nu mă tem de niciunul”.

„Vrem să fim un exemplu pentru clasa politică din România. Vrem în partidul nostru standarde etice care să se aplice permanent, politica de carieră să se bazeze numai pe merite. Banii sau alte criterii nu au ce căuta într-o funcţie de partid sau publică”, a precizat Monica Macovei.

Ea a mai spus că PDL „nu are voie să se livreze stângii şi nu poate fi condus de oameni care nu sunt credibili şi care nu au viziune”.  Macovei a mai spus că în faţa majorităţii USL doreşte ca PDL să facă o opoziţie credibilă şi puternică, „nu una constructivă şi tovărăşească”.