Macovei: Antonescu şi Zgonea pregătesc la nivel emoţional graţierea lui Becali

Monica Macovei a analizat "imixtiunile" în justiţie ale prim-ministrului Victor Ponta, din ultimele zile, precum şi simpatia liderilor USL pentru Gigi Becali, condamnat la trei ani de închisoare.

RomaniaTV.net
22 mai 2013, 14:18
Macovei: Antonescu şi Zgonea pregătesc la nivel emoţional graţierea lui Becali

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a analizat „imixtiunile” in justiţie ale prim-ministrului Victor Ponta, din ultimele zile, precum şi simpatia liderilor USL pentru Gigi Becali, condamnat la trei ani de închisoare.

„Victor Ponta şi-a intensificat atacurile la adresa justiţiei: le-a transmis judecătorilor că nu vrea să vadă în închisoare persoanele pe care le simpatizează”, a scris Monica Macovei, pe blogul său.

Potrivit ziare.com, fostul ministru al Justitiei a amintit faptul că, duminică, Victor Ponta a spus că ar fi „nefericit” dacă Gica Popescu va fi condamnat la închisoare: „Ponta recidivează în acest caz, în urmă cu câteva luni afirmând ‘lui Gică Popescu i-aş ierta orice'”.

Monica Macovei a adus în discuţie şi subiectul „simpatiei” declarate a prim-ministrului pentru Gigi Becali, cu câteva ore înainte de pronunţarea sentinţei de condamnare.

„Victor Ponta a demonstrat în aceste zile cât se poate de clar coalizarea cu inculpaţii împotriva justiţiei. S-ar putea ca aceste personaje să fie simpatice multora, dar ori legea este egală pentru toţi, ori nu. Legea trebuie să se aplice egal, şi nu în funcţie de simpatii sau notorietate”, a subliniat europarlamentarul PDL.

Aceasta a scris si despre declaraţiile lui Crin Antonescu şi Valeriu Zgonea, în contextul unei posibile graţieri a lui Gigi Becali.

„Presiunea pe care premierul Ponta o pune pe magistraţi este inacceptabilă. I se adaugă şi declaraţiile de simpatie lansate de cei doi preşedinti ai Parlamentului, Antonescu şi Zgonea, ‘întristaţi’ de decizia instanţei de a-l condamna pe Becali şi pregâtind, la nivel emoţional, terenul pentru cererea de graţiere. Altfel, nu ar exista în acest moment niciun motiv obiectiv pentru că Gigi Becali să primească graţierea. Nimeni nu vorbeşte însă de prejudiciul adus statului de Becali, de aproape 1 milion de euro, prin schimbul de terenuri, bani cu care puteau fi făcute şcoli sau străzi. Ponta, Antonescu, Zgonea vorbesc despre Becali de parcă el ar fi victima vreunei infracţiuni. Lucrurile stau exact invers: el este autorul şi noi toţi suntem victimele furate”, a punctat Monica Macovei.