Macovei: Am dubii că diagnosticul lui Năstase este corect. Brădişteanu e cercetat pentru corupţie

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, sâmbătă, că are dubii serioase în legătură cu diagnosticul fostului premier Adrian Năstase, având în vedere că a fost pus de Şerban Brădişteanu, fost senator PSD şi cercetat pentru corupţie.

RomaniaTV.net
23 iun. 2012, 10:22
Macovei: Am dubii că diagnosticul lui Năstase este corect. Brădişteanu e cercetat pentru corupţie

Fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei semnalează încălcări ale legii în cazul fostului premier Adrian Năstase, de la „negocierea” unui regim preferenţial de a ajunge la închisoare până la vizitele primite la spital, şi cere demisia ministrului de Interne, Ioan Rus. Ministrul de Interne, Ioan Rus, a vorbit miercuri seara cu Adrian Năstase în legătură cu ducerea sa în arest, iar din conversaţie şi-a dat seama că fostul premier intenţionează să se sinucidă.

Am dubii serioase cu privire la faptul că Adrian Năstase este tratat şi primeşte diagnostic de la doctorul Brădişteanu (…) Faptul că diagnosticul îl pune doctorul Brădişteanu, care a fost senator PSD şi cercetat pentru corupţie, nu-mi dă o stare de linişte cu privire la faptul că diagnosticul este unul corect„, a spus Monica Macovei.

Ea a menţionat că cere demisia lui Ioan Rus, considerând că acesta a încălcat legea săvârşind un abuz.

Fostul ministru al Justiţiei a făcut această declaraţie înainte de a participa la Congresul de constituire a Partidului Noua Republică.

Fostul premier Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, miercuri seară, la locuinţa sa din strada Zambaccian, după ce fusese condamnat definitiv la doi ani de detenţie în dosarul „Trofeul Calităţii”. Năstase este internat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat joi dimineaţă.

Medicul Şerban Brădişteanu a declarat, vineri, că, la dorinţa familiei lui Adrian Năstase, Spitalul Floreasca nu mai poate să furnizeze niciun fel de informaţie privind starea de sănătate a fostului premier.