Macovei: Imediat după 23 martie trebuie să stabilim candidatul la Preşedinţie

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, luni, la Timişoara, că, "imediat" după Convenţia Naţională a partidului din 23 martie, PDL trebuie să stabilească candidatul la Preşedinţie, afirmând totodată că partidul trebuie să recâştige electoratul.

11 mart. 2013, 15:52
Macovei: Imediat după 23 martie trebuie să stabilim candidatul la Preşedinţie

Monica Macovei, candidat la şefia PDL, care şi-a prezentat, luni, la Timişoara, moţiunea „Reformiştii”, a declarat că, imediat după ce va fi ales noul lider al partidului, este necesară şi stabilirea candidatului la alegerile prezidenţiale.

Imediat după 23 martie trebuie obligatoriu să stabilim candidatul la Preşedinţie, să stabilim un om din partid care să candideze la aceste alegeri”, a declarat Macovei, citat de Mediafax.

Ea a spus că PDL trebuie, de asemenea, să recâştige electoratul pierdut şi să înceapă să facă opoziţie.

Trebuie să ne recâştigăm electoratul pierdut şi pe cel care spune că toţi politicienii sunt o apă şi-un pământ. (…) Trebuie să facem opoziţie politică. Din decembrie, partidul nu face opoziţie, mai sunt glasuri care zic la televiziuni din când în când câte ceva, dar nu se face opoziţie organizată. La fel, consider că nu s-a făcut nici campanie electorală cum trebuie, am văzut două-trei conferinţe de presă la Bucureşti. În campanie trebuie să creezi evenimente, să fii activ şi să te lupţi cu competitorul, nu să îi cânţi cântece de dragoste. Am văzut cazuri când s-a făcut campanie PNL. Mi-e teamă că refacarea Alianţei DA înseamnă plecarea câte unuia din partidul nostru„, a declarat Macovei.

Macovei a afirmat că Vasile Blaga „nu are viziune” şi ar trebui să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte al PDL.

„Vasile Blaga nu are viziune şi trebuie să îşi dea demisia. Este inadmisibil ce s-a întâmplat, doar doi oameni şi-au dat demisia după parlamentare. După alegerile locale, Blaga a bătut cu pumnul în masă să îşi dea Emil Boc demisia”, a spus ea.

Macovei a spus că a intrat în cursa pentru preşedinţia partidului pentru a câştiga şi că îşi doreşte ca PDL să facă o opoziţie agresivă împotriva actualilor guvernanţi şi să recâştige electoratul.