MĂCEL LA SPITAL: Un pacient a ÎNJUNGHIAT MORTAL un bolnav şi a rănit o asistentă la Iaşi

Un bătrân în vârstă de 82 de ani, internat cu afecţiuni cardiace la Spitalul de urgenţă Sf. Spiridon din Iaşi, a înjunghiat mortal, cu cinci lovituri de cuţit, un alt pacient, în vârstă de 78 de ani. De asemenea, bărbatul a atacat şi o asistentă care a incercat să-l potolească.

RomaniaTV.net
11 iun. 2012, 07:41
MĂCEL LA SPITAL: Un pacient a ÎNJUNGHIAT MORTAL un bolnav şi a rănit o asistentă la Iaşi

Tragedia s-a petrecut la Spitalul de urgenţă „Sf. Spiridon” din Iaşi, luni dimineaţă, în jurul orei 7.30, când un pacient internat cu afecţiuni cardiace s-a ridicat brusc din pat şi a înfipt un cuţit în inima unui bolnav dintr-un pat alăturat, potrivit adevarul.ro. Victima, în vârstă de 78 de ani, a murit pe loc.

Atacatorul a mai înjunghiat în braţ şi o asistentă medicală care a încercat să intervină. Potrivit oficialilor spitalului, femeia este în afara oricărui pericol.

„Unul dintre pacienţi, internat de mai multe zile cu afecţiuni respiratorii şi cardiace, la prima internare, la primul diagnostic, fără alte antecedente patologice, a agresat cu un cuţit un pacient vârstnic, cu insuficienţă cardiacă, aflat la a patra internare, şi o asistenta care se afla în salon. Pacientul agresat a prezentat stop cardio-repirator din cauza plăgii înjunghiate cardiace, plaga penetrantă toracica, iar asistenta este diagnosticată cu o plagă superficială la nivelul braţului şi se află în grija gărzii de urgenţă, urmând a fi consiliată psihologic”, a declarat Diana Cimpoeşu, şefa Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului „Sf. Spiridon”, pentru bzi.ro.

Agresorul a fost imobilizat şi urmează să fie transferat la Spitalul de Psihiatrie. Acesta nu se afla în evidenţe cu probleme psihice.

Atacatorul urma să fie externat luni, iar rudele acestuia spun că a mai avut în trecut manifestări violente, pe fondul consumului de alcool, transmite Mediafax.

Potrivit anchetatorilor, agresorul i-a aplicat mai multe lovituri de cuţit colegului său de salon. Acesta din urmă era pe perfuzii, iar medicii spun că bărbatul era extrem de liniştit.

În momentul incidentului, în salon se aflau în total opt pacienţi şi asistenta rănită la o mână.