Luni începe sesiunea specială a bacalaureatului pentru elevii olimpici

Colegiul Naţional Pedagogic "Ştefan cel Mare" şi Colegiul Tehnic de Comunicaţii "Nicolae Vasilescu - Karpen" din Bacău vor găzdui, în perioada 19 mai - 1 iunie, sesiunea specială a examenului de bacalaureat pentru absolvenţii de liceu participanţi la loturile naţionale lărgite ce se pregătesc pentru olimpiadele şi concursurile internaţionale sportive sau pe discipline.

RomaniaTV.net
20 mai 2012, 14:26
Luni începe sesiunea specială a bacalaureatului pentru elevii olimpici

Pentru sesiunea specială de Balaureat 2012 sunt eligibili 929 de elevi de clasa a XII-a aflaţi în pregătire sau proces de selecţie pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internaţionale pe discipline, cât şi la diverse competiţii sportive.

Probele de evaluare a competenţelor stabilite de metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat se vor desfăşura astfel:

21-22 mai – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă,

23-24 mai – evaluarea competenţelor digitale,

24-25 mai – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională

28 mai  – limba şi literatura română, scris

29 mai – proba obligatorie a profilului, scris

30 mai  – proba la alegere a profilului şi specializării,

31 mai  – limba şi literatura maternă

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 31 mai (până la ora 18.00), iar depunerea contestaţiilor în cursul aceleiaşi zile, în intervalul orar 18.00 – 22.00. Vineri, 1 iunie, vor fi soluţionate contestaţiile şi afişate rezultatele finale.