Lugimea fustelor, a tocurilor sau a cravatelor, indicatori pentru criză

Uitaţi-vă bine pe stradă când ieşiţi şi veţi afla cum stă economia. Dacă femeile poartă tocuri înalte, iar bărbaţii nu au cravată este clar: suntem în criză economică. Analiştii apelează uneori la indicatori economici neobişnuiţi.

RomaniaTV.net
04 iul. 2012, 06:39
Lugimea fustelor, a tocurilor sau a cravatelor, indicatori pentru criză

Precizia acestor indicatori este discutabilă, însă nu e negată vehement, potrivit unei liste compilate de Business Insider.

Numărul de cadavre nerevendicate este relevant prin prisma faptului că înmormântările costă mult în SUA. Iar în vremuri de dificultate economică, familiile nu recuperează cadavrele de la morgă pentru ca acestea să fie înmormântate de autorităţi.

Lungimea fustelor a fost corelată cu starea economiei prin indicatorul numit „Hemline index”, descoperit de economistul american George Taylor în anii ’20. Cu cât e mai scurtă fusta, cu atât stă mai bine economia, potrivit indicatorului.

Cât despre lungimea tocurilor, aceasta creşte în vremuri cu probleme economice, pe măsură ce consumatorii recurg la stiluri vestimentare mai fanteziste pentru a evada din realitatea supărătoare.

Şi dimensiunile cravatelor purtate de bărbaţi sunt un indicator economic. Ideea este că producătorii folosesc mai puţin material pentru acelaşi volum de producţie. Teoretic, în vremuri grele, bărbaţii poartă mai des cravată pentru a arăta cât mai responsabil la muncă. Legat de culoare, teoria spune că pe măsură ce economia îşi revine, cravatele sunt din ce în ce mai colorate.