Lucruri surprinzătoare despre osteoporoză

Sănătatea ta este foarte importantă aşa că nu trebuie să neglijezi câteva aspecte privind sănătatea oaselor tale. Osteoporoza sau “boala mută” cum o numesc specialiştii, acţionează fără ca bolnavii să-şi dea seama că au această afecţiune. Tocmai de aceea, pentru a avea grijă de sănătatea ta, este recomandat să faci testul de densitate osoasă. Acestă analiză este imperios necesară în cazul femeilor peste 65 de ani şi al bărbaţilor de peste 75 de ani. Iată câteva lucruri surprinzătoare despre osteoporoză care te vor ajuta să ştii mai multe pentru sănătatea ta.

RomaniaTV.net
08 iul. 2012, 12:11
Lucruri surprinzătoare despre osteoporoză

Problemele legate de tulburările alimentare se răsfrâng asupra densităţii osoase. Anorexia, de exemplu, contribuie din plin la apariţia osteoporozei. Chiar dacă în prezent nu mai suferi de această boală, dar la un moment dat ai fost în rândul anorexicilor, atunci te afli în grupul de risc privind osteoporoza.

Dacă ești slab, ești predispus osteoporozei

Studiile de specialitate relevă faptul că persoanele care se abțin să mănânce diverse lucruri prezintă o mai slabă mineralizare a oaselor, spre deosebire de cei care nu țin un regim alimentar strict. Asta nu înseamnă totuși, că poți mânca orice, oricând, oricât. Prea multe kilograme nu fac deloc rău organismului. Cuvântul de ordine este, deci, moderația.

Înaintarea în vârstă declanșeaza osteoporoza

Femeile, în special, trebuie să acorde o atenție sporită sănătății oaselor, însa nici bărbații nu trebuie să facă exceptie. Chiar dacă statistic vorbind, din 10 persoane bolnave de osteoporoză, 8 sunt femei, asta nu înseamnă că reprezentanții sexului tare nu pot fi afectați. Referindu-ne acum strict la femei, în primii 5-7 ani de la instalarea menopauzei, densitatea osoasă se poate reduce cu până la 20%, iar riscul unei femei de a suferi fracturi de sold este egal cu cel de a dezvolta cancer la sân, cancer uterin sau cancer ovarian.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro.