Lucruri mărunte fără de care un cuplu poate ajunge la divorţ

O relaţie se construieşte precum un perete. Începi cu două cărămizi şi un liant care să le unească. Apoi, încet încet, se mai adaugă câte o cărămidă. Însă dacă fundaţia şi mai ales legătura dintre cărămizi nu este solidă zidul se prăbuşeşte într-o clipă, ca un castel de cărţi de joc. Familia se destramă şi te întrebi unde oare ai greşit?

RomaniaTV.net
03 iun. 2012, 08:46
Lucruri mărunte fără de care un cuplu poate ajunge la divorţ

Iată câteva lucruri foarte mărunte, dar care sunt extrem de importante într-o relaţie de cuplu. Fără ele, o familie poate ajunge foarte uşor la divorţ.

O familie strânsă se ţine prin comunicare

Legăturile de familie, atât între soţ şi soţie, cât şi între părinţi şi copii, dar şi cu ceilalti membri (părinţi, socri etc.) se menţin prin comunicare. Puneţi-vă întrebări zilnic. Ce aţi făcut, cum v-aţi simţit? Lăsaţi-l pe celălalt să spună ce are de zis. Şi, foarte important, participaţi activ la discuţie, nu lăsaţi partenerul să vorbească singur ca un crainic de ştiri. E drept că sună ca un clişeu, însă, potrivit statisticilor, familiile fericite, de lungă durată, au ca principal secret comunicarea.

Într-o familie trainică, se râde mult

Râsul este secretul celor mai longevive cupluri. Spuneţi glume, râdeţi împreună şi veţi avea relaţia fericită pe care aţi visat-o mereu. Râsul este cel mai bun antidot împotriva ruperii unei relaţii. Încercaţi şi o să descoperiţi cu uimire că şi cele mai întunecate zile se pot lumina atunci când vă amuzaţi voi doi. Când doi oameni râd împreună de acelaşi lucru îşi validează reciproc sentimentele, capătă încredere unul în celălalt, se stabileşte acea legătură intimă dintre parteneri.

O familie unita face sport impreuna

Sa mergi la sala impreuna cu sotul este ca si cum ai impusca mai multi iepuri cu acelasi glont. In primul rand, poti avea reducere la abonament. In al doilea rand, va motivati si va incurajati unul pe celalalt sa mergeti mai departe cu antrenamentele. In al treilea rand, veti arata amandoi fantastic. Iar in al patrulea rand, statisticile spun ca perechile care fac exercitii impreuna nu numai ca isi imbunatatesc viata sexuala, dar, explorand diverse activitati, se dezvolta si mai mult legaturile dintre ei. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca se elimina din stres, creste nivelul de energie, se imbunatateste starea de bine (toate acestea contribuind din plin la sporirea libidoului). Daca aveti copii si programul va permite, n-ar fi rau sa-i luati si pe ei la sala sau sa mergeti impreuna pe role sau cu bicileta.

Citiţi mai mult pe sfatulparintilor.ro