Lucruri incredibile pe care le simt câinii despre tine

De secole, oamenii apelează la câini atunci când simt nevoie de afecţiune şi companie. Iar motivul pentru acest comportament este simplu: câinii sunt creaturi inteligente şi perceptive. Poate că nu înţeleg fiecare nuanţă din viaţa de zi cu zi, însă au abilitatea incredibilă de a înţelege stările emoţionale ale stăpânilor. Nu degeaba câinele este numit cel mai prieten al omului.

RomaniaTV.net
26 apr. 2013, 19:55
Lucruri incredibile pe care le simt câinii despre tine

Iată 5 lucruri incredibile pe care câinii le simt despre tine:

1. Ştiu când îţi este teamă

Ai auzit un zgomot în mijlocul nopţii şi ţi-a „sărit inima din piept”? Câinele îţi poate simţi frică şi, de obicei, îţi imită comportamentul. Dacă vrei să alungi teamă câinelui, este nevoie că mai întâi să o alungi pe-a ta. Fac excepţie de la această regulă rasele care au fost crescute de-alungul timpului pentru pază şi protecţie.

 2. Observă inegalitatea

Câinii îşi pot da seamă dacă ai un favorit. Să spunem că ai doi câini şi ambii au fost răsplătiţi pentru că s-au comportat bine. Dacă îl recompensezi doar pe unul dintre ei, celălalt va crede că a făcut ceva rău. S-ar putea că el să nu mai coopereze şi să apară rivalitatea între ei. Asta este ceva din care şi oamenii au de învăţat.

Citeşte mai mult pe sfatulpărinţilor.ro.