Lucruri fascinante despre fumat

Părerea oamenilor despre fumat s-a schimbat dramatic în ultimul secol. Pe vremuri despre fumat se credea că este cool, sexy, bun pentru sănătatea ta şi pretutindenti oamenii se bucurau de acest obicei. Fumatul era promovat de sportivi consacraţi şi reclamele abundau la tv. Aproape că nu găseai scene într-un film în care personajul principal să nu fumeze o ţigără.

RomaniaTV.net
07 mai 2012, 08:20
Lucruri fascinante despre fumat

Astăzi, despre fumat se crede că este un obicei care dă depenţă şi te ucide pe tine şi pe cei din jurul tău. Nu mai vezi nicăieri reclame despre fumat şi nici nu mai vezi ce cineva fumând în spaţii publice închise.

Iată o listă cu lucruri fascinante despre fumat:

Despre fumat # 1:  Cel mai vândut produs

Ţigările sunt cele mai vândute produse de pe planetă cu aproximativ 1 trilion (o mie de miliarde) de un unităţi anual. Cu venituri 400 de miliarde de dolari anual, industria tutunului este una dintre cele mai mari din lume.

Despre fumat # 2: Mai multă nicotină

Conţinutul de nicotină din mai multe mărci de ţigări este în creştere. Conform unor studii realizate de către Universitatea Harvard şi Departamentul de sănătate din Massachusetts cantitatea de nicotina din ţigările Camel, Newport şi Doral a crescut cu 11% între anii 1997-2005.

Despre fumat # 3: Exporturi de ţigări

Producătorii de ţigări din SUA câştigă mai mulţi bani din vânzarea produselor către alte ţări decât din vânzarea către americani.

Despre fumat # 4: Piaţa de ţigări

Brandurile americane Marlboro, Kool, Camel şi Kent deţin 70% din piaţa globală a tutunului.

Despre fumat # 5: Conţinutul ţigărilor

S-ar putea ca fumătorii să fie îngroziţi de următoarele rânduri. Conţinutul ţigărilor este format din arsenic, formaldehidă, plumb, oxid de nitrogen, monoxid de carbon, amoniac plus alţi 43 de agenţi cancerigeni cunoscuţi.

Despre fumat # 6: Filtrul

La începutul anilor ’50, brandul Kent folosea în filtru crocidolit (azbestul alb), o cunoscută substanţă cancerigenă.

Citeşte mai mult pe Sfatulparintilor.ro.