Lucruri despre divorţ pe care nu ţi le spune nimeni

Cu toţii ştim că aproximativ jumătate dintre căsătorii se sfârşesc prin divorţ, însă oamenii, în general, vor să creadă că lor nu li se poate întâmplă lor. Acesta este şi motivul pentru care o persoana simte că are inima ruptă după un divorţ. Mai ales în primele ore după despărţire ai senzaţia că ţi s-a prăbuşit cerul în cap şi nu ştii ce vei face în continuare.

RomaniaTV.net
29 nov. 2012, 07:54
Lucruri despre divorţ pe care nu ţi le spune nimeni

Iată câteva lucruri pe care ar trebui să le afli dacă te afli în această situaţie, potrivit celor de la ivillage.co.uk:

1. Eşti mai curajos/ă decât crezi

Toţi cei apropiaţi îţi vor spune că este mai bine aşa şi că despărţirea n-ar trebui să doară pentru că te-ai eliberat şi, în plus, este mai bine pentru copil dacă divorţezi. Ignoră-i. Este nevoie de o doză mare de curaj să stai drept şi să vrei o viaţă mai bună pentru tine, pentru copii chiar şi pentru fostul/a partener/a. Schimbările necesită un efort mai mare decât să rămâi în aceeaşi situaţie.

Cât despre copii: ei merită să aibă părinţi fericitţ care să fie acolo pentru ei – şi merită şansa de a vedea cum arată o relaţie fericită astfel încât să aibă şi ei una când vor creşte.

2. Cel mai greu moment al vieţii tale va fi atunci când le vei spune copiilor despre divorţ şi vei fi nevoit/ă să le explici de nenumărate ori ce se întâmplă

Cel mai bine este să le spuneţi copiilor împreună. Încercaţi să nu vă jigniţi sau să vă învinovăţiţi unul pe celălalt. Iar dacă se poate, cereţi sfatul unui pshiholog. Cum vor reacţiona copiii nu depide de tine, ci de vârsta şi temperamentul fiecăruia, însă ar trebui să fii pregătit/ă pentru furie, lacrimi, ţipete sau chiar tăcere. S-ar putea să învinovăţească pe unul dintre voi sau pot să creadă că vina le aparţine lor. Iar dacă sunt preşcolari vei fi nevoit/ă să porţi aceeaşi discuţie o dată şi încă o dată până să înţeleagă cum stau lucrurile.
 
3. Odată ce se află, apropiaţii îţi vor spune că ştiau de multă vreme că nu este persoana potrivită

Iar dacă îi întrebi de ce nu ţi-au spus până acum îţi vor răspunde: „Ştii, nu credeam că este treaba mea” sau „Nu cred că ar fi contat prea mult atunci, păreai atât de îndrăgostit/ă”. Poate că au dreptate, însă aceste informaţii nu te ajută deloc acum. Nu-ţi fie teamă să le spui asta.

Citeşte continuarea pe Problemesex.ro.