Lucruri de ştiut despre toxiinfecţia alimentară

Dacă micuţul tău are diaree ca urmare a unei toxiinfecţii, nu îi administra antibiotice decât dacă i-au fost recomandate de medic.

RomaniaTV.net
22 feb. 2013, 08:48
Lucruri de ştiut despre toxiinfecţia alimentară

Simptomele dispar in 2-3 zile

Simptomele gastrointestinale sunt principalele semne care apar in intoxicatia alimentara, primul fiind de obicei diareea. Alte simptome: greata, varsaturi, crampe intestinale. In general, acestea dispar in 2-3 zile, fara tratament. Insa o diaree severa, apoasa sau cu firisoare de sange, deshidratarea, durerile abdominale severe, vederea incetosata sau dubla, slabiciunea musculara, durerile de cap si ametelile – indica faptul ca se impune un consult medical. De asemenea, este necesar un consult medical in cazul in care varsaturile dureaza mai mult de o zi sau daca diareea dureaza mai mult de 1-2 zile (la copii mai mici de 4 ani), mai mult de 8 ore (la copii intre 3-6 luni), mai mult de 4 ore (in cazul copiilor cu varste mai mici de 3 luni).

Citeste si: Alergiile de primavara la copii

Nu se administreaza antidiareice

Daca micutul tau are diaree ca urmare a unei toxiinfectii, nu ii administra antibiotice decat daca i-au fost recomandate de medic. De asemenea, nici medicatia antidiareica nu este recomandata, chiar daca asta esti tentata sa-i dai. Explicatia este simpla: antidiareicele stopeaza mecanismul de curatire a intestinului de toxine si pot conduce la inrautatirea situatiei, cu intetirea diareei si a celorlalte simptome neplacute.

Citeste si: Socul anafilactic

Trebuie combatuta deshidratarea

Copiii cu toxiinfectie alimentara necesita o atentie speciala, fiind predispusi la aparitia unor complicatii, mai ales deshidratarea severa.

Citeste si alte lucruri de stiut despre toxiinfectia alimentara pe mami.ro.