Lucruri care pun în pericol viaţa bărbatului

Pentru bărbaţii care se respectă, sănătatea trebuie să fie printre primele locuri pe lista de priorităţi. Însă nu întotdeauna se întâmplă aşa şi de cele mai multe ori sunt ignorate elemente foarte importante care pun viaţa în pericol. Printre ele se numără obezitatea abdominală, nivelul trigliceridelor şi al glicemiei. Iată câteva sfaturi pentru bărbaţi, în ceea ce priveşte ameninţările la sănătatea lor.

30 mai 2013, 20:39
Lucruri care pun în pericol viaţa bărbatului

Ce înseamnă obezitatea abdominală pentru bărbaţi

Daca circumferinta abdomenului masoara mai mult de 102 cm, inseamna ca te inscri in categoria barbatilor cu obezitate abdominala. Spre deosebire de celulele adipoase de pe fund si coapse, grasimea din jurul abdomenului inseamna grasime pe organele interne: ficat, pancreas, inima. Ca sa nu mai vorbim ca insulina nu-si mai face efectul, iar acest lucru va conduce la diabet.

Trigliceridele înseamnă pentru bărbaţi boli de inimă

Daca nivelul trigliceridelor depaseste 150 mg/dl, creste si riscul barbatilor de a dezvolta boli cardiovasculare. Deocamdata, insa, cercetatorii nu au reusit sa stabileasca daca doar trigliceridele influenteaza declansarea bolilor de inima sau exista si alti factori care in combinatie cu nivelul ridicat de trigliceride duc la probleme cardiovasculare.

Colesterol LDL mare înseamnă risc mare de infarct

Nivelul crescut de colesterol poate fi periculos, insa vorbim de colesterolul LDL (rau), cel responsabil pentru ateroscleroza. Colesterolul bun (HDL) are rolul de a proteja vasele de sange de grasimi. Cu cat este mai mare LDL si HDL mai mic, cu atat riscul de boli de inima este mai mare.

Citeşte mai multe pe sfatulparintilor.ro