Lucian Bute se bate pentru centura WBC. Mama campionului NU se uită la meci VIDEO

Lucian Bute şi Carl Froch luptă, sâmbătă seara, pentru centura WBC. Localnicii şi familia îi ţin pumnii lui Lucian Bute pentru meciul de sâmbătă seară. Pugiliştii au trecut cântarul oficial care a avut loc, vineri, în faţa arenei Capital FM.

RomaniaTV.net
26 mai 2012, 11:46

Emoţii pentru Lucian Bute, care luptă sâmbătă seară pentru păstrarea centurii. Toată comuna Pechea din judeţul Galaţi, de unde este şi pugilistul, stă cu sufletul la gură pentru meciul de sâmbătă seara, de la ora 2.00. Oamenii îi ţin pumnii şi vor urmări diseară meciul în centrul localităţii.

„Este fără îndoială cel mai greu meci de până acum. Îi urez succes. Este sportivul number one al României. Va trebui să abordeze meciul cu mult curaj, cu încredere, dar trebuie să fie şi prudent. Carl Froch este un sportiv de mare clasă care boxează pe teren propriu, în oraşul în care s-a născut. Televiziunile din Occident şi casele de pariu au interes ca Lucian să piardă pentru a exista un al doilea meci. Un meci de revanşă în această situaţie ar fi foarte profitabil. Lucian este avantajat pentru că vine din postura de campion şi este în dezavantaj pentru că boxează pe terenul adversarului. Cu inteligenţă şi deplasare în ring ar putea să-şi adjudece victoria”, a spus la România TV Felix Păun, primul antrenor al lui Bute.

Cele mai mari emoţii le are mama lui Bute.

„Toată lumea are emoţii şi aşteptăm cu nerăbdare să fie meciul, dar cu ajutorul lui Dumnezeu şi cu pregătirea lui sperăm să fie bine. Am vorbit cu el după cântăr şi mi-a spus că este bine şi aşteaptă. Românii au fost de fiecare dată alături de el şi le mulţumim pe această cale. Sunt plecaţi cam 200 de români de aici din Galaţi. Nu pot să mă uit la meci, după ce se termină meciul nepoţii vin cu rezultatul la mine”, a spus mama lui Bute, în exclusivitate pentru România TV.

Pentru susţinerea lui Lucian Bute sunt aşteptaţi în jur de 1.000 de români, mare parte dintre ei fiind din comunitatea conaţionalilor noştri din Nottingham, restul fiind fani din Canada.

„Este o atmosferă senzaţională, dar mă bucur că am alături de mine atâţia români şi canadieni. Cu siguranţă la meci situaţia va fi diferită şi vor fi mult mai mulţi englezi în tribune. Oricum am venit aici cu gândul la o luptă foarte strânsă şi sunt pregătit să-l înfrunt pe Froch. Este un meci foarte important pentru cariera mea, pentru că mă lupt pe teren străin, dar şi cu un adversar foarte puternic. Oricum le promit englezilor că centura va rămâne la mine„, a spus Bute, potrivit Mediafax.

Pugiliştii Lucian Bute şi Carl Froch au trecut cântarul oficial care a avut loc, vineri, în faţa arenei Capital FM ce va găzdui, sâmbătă, meciul pentru titlul mondial IBF la categoria supermijlocie.

În meciul cu Froch, Lucian Bute îşi va pune pentru a zecea oară în joc centura IBF la categoria supermijlocie.