Lovitură! RCS&RDS scoate Antena 1 şi Antena 3 din grila de satelit. Vezi câţi telespectatori pierd

RCS - RDS a anunţat, vineri, prin intermediul unui comunicat de presă, difuzat pe postul de televiziune Digi 24, că va renunţa la difuzarea pe satelit a posturilor Antena 1 şi Antena 3. Potrivit unor surse din piaţa, posturile lui Voiculescu vor pierde cel puţin 1,5 milioane de telespectatori.

RomaniaTV.net
20 apr. 2012, 05:51
Lovitură! RCS&RDS scoate Antena 1 şi Antena 3 din grila de satelit. Vezi câţi telespectatori pierd

Motivul invocat de „cablişti” este suma considerată prea mare, 7 milioane de euro, cerută de Antena Group pentru retransmiterea celor două posturi pe satelit.

„RCS – RDS nu mai difuzează pe satelit posturile Antena 1 şi Antena 3.  RCS – RDS nu poate accepta să plătească peste şapte milioane de euro pe an, sumă solicitată de Antena Group pentru difuzarea prin satelit a canalelor Antena 1 şi Antena 3. Cele două posturi au fost declarate în mod repetat ca fiind libere la retransmisie chiar de către reprezentanţii Antena Group”, se arată în comunicatul difuzat de societatea de cablu.

Surse din piaţă au estimat pentru RTV.NET că numărul de abonaţi DTH (cei care recepţionează grila retransmisă prin satelit) se ridcă la aproape 1,5 milioane de abonaţi.